Τα ζυμαρικά είναι λογικά ένα από τα πρώτα πράγματα που έμαθες να μαγειρεύεις. Κι όμως δεκαετίες μετά το Internet ήρθε να μας αποκαλύψει πως τόσα χρόνια τα βράζουμε με τον λάθος τρόπο!
Σύμφωνα με τον Αμερικανό παρουσιαστή και foodie, Άλτον Μπράουν, δεν υπάρχει κανένας λόγος να περιμένεις να βράσει το νερό πριν ρίξεις τα μακαρόνια στην κατσαρόλα. Ο Άλτον ρίχνει τα ωμά ζυμαρικά σε αλατισμένο κρύο νερό (αρκετό ώστε να καλύψει πλήρως τα ζυμαρικά) και στη συνέχεια ανάβει τη φωτιά για να βράσει μαζί με τα μακαρόνια. Μόλις πάρει μία βράση, χαμηλώνει τη φωτιά και αφήνει το νερό να σιγοβράσει ώστε τα ζυμαρικά να μη κολλήσουν μεταξύ τους.
Όση ώρα τα μακαρόνια μαγειρεύονται, μπορείς να ξεκινήσεις να φτιάχνεις τη σάλτσα τους. Σε μόλις 10 λεπτά θα έχεις τα τέλεια al dente ζυμαρικά! Η συγκεκριμένη μέθοδος αν και μοιάζει πιο περίπλοκη από την κλασική, σύμφωνα με τον Άλτον, είναι πολύ πιο γρήγορη και εύκολη! Πρόσεξε μόνο να μην ακούσει κανένας Ιταλός ότι βράζεις τα μακαρόνια έτσι.
Σχετικά Νέα
-
«Με χτυπούσε με μανία»: Συγκλονίζει η μαρτυρία θύματος ενδοοικογενειακής βίας
Μία 29χρονη έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της, κατέθεσε μήνυση μετά από προτροπή.
-
Καιρός αύριο: Σε ποιες περιοχές αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες
Βροχερός θα είναι ο καιρός αύριο Σάββατο (20.4.24) σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ,.
-
Η ΕΑΒ παρουσίασε αναπτυξιακά προγράμματα drones σε εκπροσώπους των γενικών επιτελείων των ενόπλων δυνάμεων
Τα ερευνητικά – αναπτυξιακά προγράμματα UAV και συστήματα παρακολούθησης – που υλοποιεί ή συμμετέχει.
-
Ιωάννινα: Τροχαίο με απεγκλωβισμό
Μια στιγμή απροσεξίας ίσως και η ολισθηρότητα του δρόμου, αφού έβρεχε και το αποτέλεσμα.