Μηνυτήρια αναφορά για εικονικά τιμολόγια προς τη δημοσκοπική εταιρεία MARC

Μηνυτήρια αναφορά για εικονικά τιμολόγια της χωματουργικής εταιρείας “ΙΟΝΙΑΝ” προς την εταιρεία δημοσκοπήσεων MARC του Θωμά Γεράκη, κατέθεσαν σττον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος (Διεύθυνση Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος) οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Παύλος Πολάκης και Μάριος Κάτσης.

Όπως είχε προαναγγείλει με ανάρτησή του ο κ.Πολάκης, προχώρησαν σε αυτή την κίνηση επειδή, παρά τα σχετικά δημοσιεύματα προ πολλών εβδομάδων, δεν υπήρξε καμία δικαστική αντίδραση προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση.

Η αναφορά συνοδεύεται με στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία η χωματουργική εταιρεία “ΙΟΝΙΑΝ”, χωρίς να παρουσιάζει κύκλο εργασιών και χωρίς να έχει δημοσιεύσει ισολογισμούς, φέρεται να έχει εκδώσει 29 τιμολόγια παροχής υπηρεσιών, συνολικού ύψους 240.000 ευρώ, προς την δημοσκοπική εταιρεία MARC, το διάστημα 2018-2020.

Κατά τα ίδια στοιχεία, η “ΙΟΝΙΑΝ”, το ίδιο χρονικό διάστημα, είχε εκδώσει εικονικά τιμολόγια ύψους 5,3 εκατ. ευρώ και προς άλλη εταιρεία, η οποία “τυγχάνει” επίσημη προμηθεύτρια του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και εμφανίζεται να εμπλέκεται στην υπόθεση των παρακολουθήσςεων με το παράνομο κατασκοπευτικό λογισμικό Predator.

Σε κεντρικό επίπεδο, αμέσως μετά τα σχετικά δημοσιεύματα ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είχε ζητήσει να “έλθει” το θέμα στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Ο τότε εκπρόσωπος του κόμματος, Νάσος Ηλιόπουλος, είχε θέσει το ερώτημα εάν υπήρξε παρέμβαση ώστε να γίνει φορολογικός έλεγχος στη MARC.

 

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα