

Σε μήνυση εις βάρος της Google προχώρησε το Μεξικό, καθώς άλλαξε το όνομα του Κόλπου του Μεξικού σε «Κόλπος της Αμερικής» για τους χρήστες του Google Maps στις ΗΠΑ, αναφέρει η Βρετανική εφημερίδα The Guardian.
«Η μήνυση έχει ήδη κατατεθεί», δήλωσε η πρόεδρος του Μεξικού, Κλαούντια Σέινμπαουμ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το πρωί της Παρασκευής.
Σημειώνεται πως την Πέμπτη 8/5,, οι Ρεπουμπλικανοί ενέκριναν στη Βουλή των Αντιπροσώπων νομοθεσία πάνω στην πρόταση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, να μετονομαστεί ο Κόλπος του Μεξικού σε «Κόλπο της Αμερικής», στο οποίο οι Δημοκρατικοί αντιτέθηκαν.
Ωστόσο, το νομοσχέδιο είναι απίθανο να συγκεντρώσει την απαιτούμενη υποστήριξη των Δημοκρατικών για να περάσει από τη Γερουσία, ενώ παράλληλα ακόμα και εάν περνούσε, οι άλλες χώρες του κόσμου δεν έχουν καμία υποχρέωση να μετονομάσουν τον Κόλπο του Μεξικού σε Κόλπο της Αμερικής.
Η κυβέρνησή του Μεξικό, από την πλευρά της, υποστηρίζει ότι η εκτελεστική εντολή του Ντόναλντ Τραμπ για το θέμα αυτό ισχύει μόνο για το τμήμα της ηπειρωτικής υφαλοκρηπίδας που ανήκει στις Ηνωμένες Πολιτείες.
«Το μόνο που θέλουμε είναι να τηρηθεί το διάταγμα που εξέδωσε η κυβέρνηση των ΗΠΑ… Αποκαλεί μόνο το τμήμα της ηπειρωτικής υφαλοκρηπίδας των ΗΠΑ Κόλπο της Αμερικής, όχι ολόκληρο τον κόλπο, επειδή δεν θα είχε την εξουσία να μετονομάσει ολόκληρο τον κόλπο», δήλωσε η πρόεδρος του Μεξικού.
Σε απάντηση στον Τραμπ, η Σέινμπαουμ πρότεινε με χιούμορ να ονομάσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες «América Mexicana» – Μεξικανική Αμερική, δείχνοντας έναν χάρτη που χρονολογείται πριν από το 1848, όταν το ένα τρίτο της χώρας της καταλήφθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Σχετικά Νέα
Πάπας Λέων 14ος: Το παρασκήνιο του ιστορικού Κονκλάβιου – Το φαβορί που προηγούνταν αλλά εγκατέλειψε και ο ασιατικός «εμφύλιος»
Ο Πάπας Λέων 14ος – ο πρώτος Αμερικανός Ποντίφικας στην ιστορία – έπιασε πολλούς.
-
Θρήνος στην Τουρκία: Οκτώ νεκροί και 20 τραυματίες σε καραμπόλα στο Τσανάκαλε
Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στον αυτοκινητόδρομο Τσανάκαλε – Εζίν στην Τουρκία, όπου επιβατικό λεωφορείο,.
ΕΕ: Τον «σκιώδη στόλο» του Πούτιν στοχεύει το προτεινόμενο 17ο πακέτο κυρώσεων
Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, παρουσίασε σήμερα στην τηλεδιάσκεψη της.
Πηγές Τουρκικού ΥΠΕΞ: Η Τουρκία είναι έτοιμη να αναλάβει το καθήκον επίβλεψης μιας πιθανής εκεχειρίας στην Ουκρανία
Η Τουρκία είναι έτοιμη να αναλάβει το καθήκον επίβλεψης μιας πιθανής εκεχειρίας στην Ουκρανία.