Μήνυμα Τσίπρα για τέλος της εσωστρέφειας

Νέες μάχες είναι τώρα μπροστά μας” διαμηνύει με αφορμή τον ένα χρόνο από την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια, ενώ από το πρωί της Πέμπτης έχει συσκέψεις με τους στενούς του συνεργάτες που βρίσκονται στην Αθήνα. Στο επίκεντρο η αντιπολιτευτική στρατηγική του κόμματος, η ομιλία του στη ΔΕΘ και ο οδικός χάρτης του Συνεδρίου.

Από το πρωί της Πέμπτης, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιεί συσκέψεις και επαφές με κορυφαία στελέχη και τους στενούς του συνεργάτες που βρίσκονται στην Αθήνα, με επίκεντρο την αντιπολιτευτική στρατηγική του κόμματος, το περιεχόμενο της ομιλίας του στη ΔΕΘ και τον οδικό χάρτη του Συνεδρίου.

Επιστρέφοντας από τη Βαρκελώνη, άλλωστε, έδωσε το πρώτο μήνυμα για το τέλος της εσωστρέφειας, με τη δήλωσή του για τον ένα χρόνο από την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια, από την κυβέρνησή του, υπενθυμίζοντας μεταξύ άλλων ότι από την Ιθάκη πέρυσι τέτοια ημέρα προειδοποιούσε πως “νέες μάχες είναι τώρα μπροστά μας”.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που όντως έχει να αντιμετωπίσει μια πολύ δύσκολη κατάσταση στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου, καλείται μάλιστα από στελέχη και φίλους του κόμματός του “να μην επιτρέψει να μετατραπεί το Συνέδριο σε κόντρα προσώπων και διαμόρφωση μηχανισμών” από συγκεκριμένα πρόσωπα. Όλοι, άλλωστε, γνωρίζουν πως η θέση που θα λάβει ο ίδιος θα σφραγίσει τον προσυνεδριακό διάλογο για τον “μετασχηματισμό” του ΣΥΡΙΖΑ και θα επηρεάσει αποφασιστικά τις εξελίξεις. Και οι περισσότεροι αναμένουν το “άνοιγμα” που προεκλογικά ο ίδιος έχει προαναγγείλει ότι θα γίνει άμεσα πράξη, καθώς όσο καθυστερεί, τόσο αφήνεται έδαφος για μηχανορραφίες και ξεδίπλωμα προσωπικών στρατηγικών.

Όπως έχει γράψει το Νews24/7, καθοριστικό θα είναι το στίγμα που θα δώσει για τις εξελίξεις στην πρώτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας τις αμέσως επόμενες ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ “στοίχημα” για τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου θα επιδιώξει προφανώς να δώσει τα πρώτα στίγματα του νέου πολιτικού του λόγου. “Στοίχημα” ασφαλώς θα είναι και η διαμόρφωση της ηγετικής ομάδας που θα οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στο Συνέδριό του, τα νέα πρόσωπα που θα προσχωρήσουν στο εγχείρημα (ορισμένα, μάλιστα, θα προκαλέσουν πολλές συζητήσεις και θα σηματοδοτήσουν το “άνοιγμα” που γίνεται), αλλά και τα ενιαία όργανα του “ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία”. Οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, στα τέλη Σεπτεμβρίου…

news247.gr

Σχετικά Νέα