

Οι ΗΠΑ έστειλαν μήνυμα στη νέα πρόεδρο των Σκοπίων η οποία παραβίασε τη Συμφωνία των Πρεσπών, αποκαλώντας τη χώρα «Μακεδονία» και όχι «Βόρεια Μακεδονία».
Το μήνυμα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν σταθερά προσηλωμένες στη Συμφωνία των Πρεσπών και στην ενσωμάτωση της Βόρειας Μακεδονίας στους ευρωατλαντικούς θεσμούς εξέπεμψε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στον απόηχο των εκλογών που πραγματοποιήθηκαν στη γειτονική χώρα.
Η τοποθέτηση του εκπροσώπου του αμερικανικού υπουργείου έγινε απαντώντας σε ερώτηση των Ελλήνων ανταποκριτών στην Ουάσιγκτον για το γεγονός ότι η νέα πρόεδρος παραβίασε τη Συμφωνία των Πρεσπών, αποκαλώντας τη χώρα «Μακεδονία» και όχι «Βόρεια Μακεδονία, όπως είναι το συνταγματικό της όνομα, κατά τη διάρκεια της τελετής για την ορκωμοσία της.
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανάφερε ότι «καθώς σχηματίζεται νέα κυβέρνηση και επιλέγεται ένας νέος πρωθυπουργός, θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τη σημασία της τήρησης των διεθνών συμφωνιών και τα οφέλη της πλήρους ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
Σχετικά Νέα
ΕΚΤ: Η λειψυδρία απειλεί σοβαρά την ευρωπαϊκή οικονομία
Το νερό έχει αναδειχθεί στον μεγαλύτερο κίνδυνο που σχετίζεται με τη φύση για την.
Δημοσκόπηση Opinion Poll: Πρώτη η ΝΔ, χάνει δυνάμεις η Πλεύση Ελευθερίας
Αυξάνει τη δημοσκοπική της επίδοση η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης της.
Η Γερμανία αναπτύσσει για πρώτη φορά μετά το 1945 στρατό εκτός συνόρων με το βλέμμα στη Ρωσία
Ο καγκελάριος της Γερμανίας Φρίντριχ Μέρτς επισκέφθηκε τη Λιθουανία για να σηματοδοτήσει την πρώτη.
Υπόθεση Novartis-Λοβέρδος: «Είχα αποφασίσει να δείρω τον Τσίπρα μέσα στη Βουλή»
«Έχω την διαβεβαίωση από τον πρώην προστατευόμενο μάρτυρα στην υπόθεση Novartis, Νίκο Μανιαδάκη, πώς.