Μήνυμα Πενταγώνου στην Τουρκία για τους S-400: Εγκαταλείψτε τους!

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν ότι η Τουρκία που είναι μέλος του ΝΑΤΟ πρέπει να εγκαταλείψει το σύστημα αεροπορικής άμυνας S-400 που αγοράστηκε από τη Ρωσία το 2019, λέγοντας ότι παρείχε στη Μόσχα επιρροή, πρόσβαση και έσοδα.

Η Τουρκία αντιμετωπίζει πιθανές νέε οικονομικές κυρώσεις από τις ΗΠΑ, εκτός από αυτές που ανακοινώθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο κατά του Τουρκικού οργανισμού προμηθειών άμυνας μετά από τη δοκιμή των ρωσικών πυραύλων πέρυσι. Διαπραγματεύεται να αγοράσει μια δεύτερη συστοιχία από τη Μόσχα σε μια συμφωνία που μπορεί να περιλαμβάνει μεταφορά τεχνολογίας και τοπική παραγωγή.

«Και πάλι, καλούμε την Τουρκία να μην προχωρήσει με την παράδοση των S-400», δήλωσε ο υπουργός Τύπου του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι σε δημοσιογράφους σε μια ενημέρωση χωρίς την παρουσία κάμερας την Τρίτη. «Πιστεύουμε ότι είναι ασυμβίβαστο με το μαχητικό αεροσκάφος F-35 και η Τουρκία παραμένει σε αναστολή από αυτό το πρόγραμμα. Και πάλι, τους παροτρύνουμε να μην διατηρήσουν τους S-400″.

Δείτε ακόμη: «Οργή» Τουρκίας για τις κυρώσεις των ΗΠΑ λόγω S-400 – «Αναστατωμένος» ο Ερντογάν

Η Τουρκία είχε πολλές ευκαιρίες την τελευταία δεκαετία να αγοράσει τις ΗΠΑ το σύστημα αεροπορικής άμυνας Patriot, αλλά αντ ‘αυτού επέλεξε το S-400, είπε ο Κίρμπι.

Πηγή: Ahvalnews

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα