Μήνυμα Μητσοτάκη στις 18:00 για την άρση των μέτρων

Μήνυμα θα απευθύνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 18:00 σήμερα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στις εξελίξεις με την πανδημία, στο τι θα ισχύσει το Πάσχα, αλλά και στον “οδικό χάρτη” για την άρση των περιοριστικών μέτρων. Μία ώρα αργότερα, στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί η ενημέρωση για τις εξελίξεις με τον κορονοϊό από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια. Στη σημερινή ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών θα συμμετέχει και η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη.

Σημειώνεται ότι σήμερα συνεδρίαζε η επιτροπή των ειδικών, που εξέτασε τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα αλλά και τα επόμενα βήματα για την σταδιακή άρση των περιορισμών. Σύμφωνα με τις τελευταίες, φαίνεται πως “κλείδωσε” το άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους στις 3 Μαΐου, ενώ όπως αναμενόταν, δεν τέθηκε προς συζήτηση το θέμα των μετακινήσεων εκτός νομού για το Πάσχα, καθώς δεν υπήρχε και σχετική εισήγηση της κυβέρνησης. Έτσι, μπαίνει και επισήμως “φρένο” στα σχέδια για “Πάσχα στο χωριό”.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι ειδικοί εισηγούνται στις 10 Μαΐου να ξεκινήσει η δια ζώσης εκπαίδευση για τις υπόλοιπες βαθμίδες, δηλαδή νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια και προτείνουν από τις 14 του ίδιου μήνα να απελευθερωθούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Σε ό,τι αφορά στην απαγόρευση κυκλοφορίας, οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται τη Μεγάλη Εβδομάδα να ξεκινά από τις 10 βράδυ, και όχι από τις 9 που είναι σήμερα, ενώ από τη Δευτέρα του Πάσχα να υπάρξει περαιτέρω χαλάρωση και να αρχίζει από τις 11. Σχετικά με το πασχαλινό τραπέζι προτείνουν σε εσωτερικό χώρο να μπορούν να βρίσκονται μέχρι δύο οικογένειες και εννέα άτομα, ενώ σε εξωτερικό έως 12 άτομα, επίσης από δύο οικογένειες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα