Μίνι «ράλι» στη Wall Street

Ισχυρά κέρδη κατέγραψαν οι δείκτες της Wall Street, με τον Dow Jones να καταγράφει κέρδη άνω των 550 μονάδων την Τρίτη. Οι τρεις μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες ανακοίνωσαν αποτελέσματα που ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών. Ωστόσο JP Morgan, Citi, και Wells Fargo ανακοίνωσαν προβλέψεις 28 δισ. δολάρια για το δεύτερο τρίμηνο για την κάλυψη μελλοντικών απωλειών από δάνεια.

JP Morgan
Πτώση μεν αλλά καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών ήταν τα αποτελέσματα που κατέγραψε η αμερικανική τράπεζα JP Morgan για το β’ τρίμηνο του 2020.

Συγκεκριμένα, η αμερικανική τράπεζα ανακοίνωσε μειωμένα κέρδη που διαμορφώθηκαν στα 4,69 δισ. δολάρια το β’ τρίμηνο ή 1,38 δολάρια ανά μετοχή, από 1,04 δολάρια ανά μετοχή που εκτιμούσαν οι αναλυτές σε έρευνα.

Παράλληλα τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 33 δισ. δολάρια από 30 που ανέμεναν οι αναλυτές.

Όπως αναφέρει το CNBC η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας με βάση τα assets αυξάνει τα αποθέματα, ανησυχώντας για το πώς η πανδημία θα επηρεάσει την οικονομική υγεία των εταιρικών πελατών.

Citi
Υποχώρησαν τα κέρδη της αμερικανικής τράπεζας Citi αλλά ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων για το β’ τρίμηνο.

Η τράπεζα ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 1,3 δισ. δολαρίων ή 50 σεντς ανά μετοχή στο β’ τρίμηνο, χαμηλότερα από τα 4,8 δισ. δολάρια ή 1,95 δολάρια ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.

Παράλληλα τα έσοδα αυξήθηκαν στα 19,8 δισ. δολάρια από τα 18,8 δισ. δολάρια. Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για κέρδη ανά μετοχή 35 σεντς και έσοδα 19,1 δισ. δολαρίων.

«Ενώ το πιστωτικό κόστος επηρέασε αρνητικά τα καθαρά μας κέρδη, οι συνολικές επιχειρηματικές μας επιδόσεις ήταν ισχυρές στο τρίμηνο, και ήμασταν σε θέση να περάσουμε την πανδημία σχετικά καλά», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος Μάικλ Κόρμπατ.

Την Τρίτη ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 2,14% στις 26.643 μονάδες, κατά 1,34% κατέγραψε κέρδη ο S&P 500 στις 3.197 μονάδες, ενώ άνοδο 0,94% κατέγραψε ο τεχνολογικός Nasdaq στις 10.488 μονάδες.

Σχετικά Νέα