Μήλος: Χρέωναν 120 ευρώ την κρουαζιέρα χωρίς απόδειξη

Ιδιοκτήτη μεγάλου ταξιδιωτικού πρακτορείου στη Μήλο, ο οποίος φέρεται να οργάνωνε μίνι κρουαζιέρες στα αξιοθέατα του νησιού χρεώνοντας 120 ευρώ το κεφάλι χωρίς να κόβει απόδειξη, «έπιασαν» οι φορολογικές αρχές στο πλαίσιο της επιχείρησης «Καταμαράν».

Η επιχείρηση διεξάγεται στο πλαίσιο των εντατικοποιημένων ελέγχων ενόψει Πάσχα και θερινής περιόδου στα κοσμοπολίτικα νησιά του Αιγαίου, μεταξύ των οποίων και η Μήλος.

Στο νησί της Αφροδίτης, τα περισσότερα ταξιδιωτικά πρακτορεία ειδικεύονται και στις μίνι – κρουαζιέρες με καταμαράν χρεώνοντας ακριβά στους τουρίστες την πλωτή ξενάγηση στις θαλάσσιες ομορφιές του νησιού με συγκεκριμένο δρομολόγιο που ξεκινά από το λιμάνι του Αδάμαντα, προσεγγίζει το Κλέφτικο και καταλήγει στη Συκιά.

Το κόστος της εκδρομής ανέρχεται στο ποσό των 120 ευρώ ανά άτομο και περιλαμβάνει εκτός από την ξενάγηση, το φαγητό και τα αναψυκτικά.

Στο πρόσφατο παρελθόν έχουν γίνει πολλές καταγγελίες σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα με αποτέλεσμα οι οργανωτές των εκδρομών να καταλήξουν στα δικαστήρια της Σύρου. Εκεί προβάλλοντας δικαιολογίες δήθεν «ότι δεν ήξεραν ότι είναι παράνομο» κατάφερναν να μην καταδικαστούν και να συνεχίσουν αμέριμνοι το «έργο» τους.

Οι τουρίστες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις εκδρομές με τα καταμαράν συνήθως πληρώνουν επιτόπου πάνω στο σκάφος λίγη ώρα πριν αναχωρήσει ή στο ταξιδιωτικό γραφείο. Για απόδειξη ούτε λόγος να γίνεται εκτός κι αν πληρώσεις με πιστωτική κάρτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η έρευνα των ελεγκτών στο συγκεκριμένο ταξιδιωτικό πρακτορείο πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης και διήρκεσε πάνω από τρεις ώρες ενώ συνεχίστηκε και την Παρασκευή ωσότου δοθεί εντολή για το σφράγισμα του γραφείου μετά τα ευρήματα που εντόπισαν. Διαπιστώθηκε λοιπόν ότι ο ιδιοκτήτης του ταξιδιωτικού γραφείου «φόρτωνε» επιβάτες από τα κρουαζιερόπλοια για να τους κάνει το γύρο του νησιού με τα σκάφη του, χρεώνοντας από 120 έως 150 ευρώ το κεφάλι χωρίς να κόβει απόδειξη για τις υπηρεσίες που πρόσφερε.

Σχετικά Νέα