Μικτή εικόνα στις αγορές εν μέσω έκρηξης των κρουσμάτων στην Ευρώπη

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ευρωαγορές την Τρίτη καθώς οι επενδυτές παραμένουν ανήσυχοι από την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων σε κάθε γωνία της Ευρώπης που οδηγεί σε ολοένα και πιο αυστηρά μέτρα περιορισμού

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX Europe 600 υποχώρησε σε ποσοστό 0,35% και έκλεισε στις 365,51 μονάδες, συμπληρώνοντας δύο διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις. Σημειώνεται ότι ο δείκτης έχει υποχωρήσει στις πέντε από τις τελευταίες έξι συνεδριάσεις.

Ο γερμανικός DAX σημείωσε πτώση 0,9% στις 12.736,95 μονάδες, υποχωρώντας επίσης για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, ο γαλλικός CAC-40 έχασε 0,3% στις 4.929,28 μονάδες μετά από δύο συνεχείς ανοδικές συνεδριάσεις, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 έκλεισε με μικρά κέρδη 0,1% στις 5.889,22 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB σημείωσε άνοδο 0,6%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύθηκε κατά 1%.

Η ανεξέλεγκτη πορεία της πανδημίας στην Ευρώπη, με τα νέα κρούσματα να σημειώνουν ρεκόρ σε πολλές χώρες, αναγκάζει τις κυβερνήσεις να υιοθετούν ολοένα και πιο αυστηρά μέτρα περιορισμού. Ως αποτέλεσμα οι προοπτικές της οικονομικής ανάκαμψης αποδυναμώνονται με τον κίνδυνο η ευρωπαϊκή οικονομία να βυθιστεί και πάλι σε ύφεση να μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο.

Την ίδια στιγμή, οι επενδυτές παρακολουθούν την ύστατη προσπάθεια Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων στις ΗΠΑ να καταλήξουν σε μία συμφωνία που θα ανοίγει τον δρόμο για να ψηφιστεί στο Κογκρέσο το πακέτο στήριξης της οικονομίας πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πέλοζι και ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν φέρεται να έχουν σημειώσει πρόοδο στις τελευταίες τους συνομιλίες, περιορίζοντας περαιτέρω τις διαφορές τους. Τα χρονικά περιθώρια πάντως για την επίτευξη συμφωνία είναι πλέον πολύ μικρά, με την Πελόζι να έχει δηλώσει ότι σήμερα, Τρίτη είναι η τελική προθεσμία για την επίτευξη συμφωνίας πριν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Σχετικά Νέα