Μικτή εικόνα στην Ασία μετά τα στοιχεία για την κινεζική μεταποίηση

Με μικτά πρόσημα κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια στις συναλλαγές της Δευτέρας καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τα τελευταία στοιχεία για την κινεζική μεταποίηση λίγο πριν το κλείσιμο των αγορών λόγω της εθνικής εορτής για την 70η επέτειο από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Στο ταμπλό ο ιαπωνικός Nikkei χάνει 0,6% στις 21.755,84 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημειώνει άνοδο 0,5%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite υποχωρεί σε ποσοστό 0,4% και ο Shenzhen Composite χάνει 0,3% ενόψει της εθνικής εορτής που θα κλείσει τις κινεζικές αγορές μέχρι τις 8 Οκτωβρίου.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημειώνει άνοδο 0,6%, ενώ οι δείκτες σε Σιγκαπούρη και Ινδονησία χάνουν 0,2% και 0,6%.Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 σημειώνει μικρές απώλειες 0,1%.

Στα μάκρο της ημέρας, δύο διαφορετικές μετρήσεις τις δραστηριότητας σα κινεζικά εργοστάσια βελτιώθηκαν το Σεπτέμβριο δίνοντας ώθηση στην επενδυτική ψυχολογία.

Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης PMI των εταιρειών Caixin και Markit σκαρφάλωσε στις 51,4 μονάδες το Σεπτέμβριο από 50,4 μονάδες τον Αύγουστο. Παράλληλα, ο επίσημος μεταποιητικός δείκτης PMI ενισχύθηκε στις 49,8 μονάδες από 49,5 μονάδες τον Αύγουστο, παραμένοντας κάτω από το επίπεδο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση της δραστηριότητας.

Ο Caixin PMI παρακολουθεί πιο στενά τις μικρές επιχειρήσεις του μεταποιητικού κλάδου, ενώ ο επίσημος δείκτης εστιάζει περισσότερο στις μεγάλες, κρατικές επιχειρήσεις.

Σχετικά Νέα