Μικτές τάσεις στις ευρωαγορές

Με μικτά πρόσημα κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον παραμένει προσηλωμένο στα αποτελέσματα τριμήνου που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Το βράδυ της Τρίτης ο τεχνολογικός κολοσσός IBM ανακοίνωσε πτώση κερδών και εσόδων για το τελευταίο τρίμηνο, ενώ η Netflix κατέγραψε αυξημένα κέρδη και ρεκόρ συνδρομητών το α τρίμηνο.

Στην Ευρώπη, η Ericsson AB ανακοίνωσε ότι επέστρεψε στα κέρδη το α΄ τρίμηνο, ενώ η Roche Holding αναθεώρησε ανοδικά το outlook για τις ετήσιες πωλήσεις της μετά την ανακοίνωση πωλήσεων που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών για το α΄ τρίμηνο.

Την επενδυτική προσοχή συγκέντρωσαν σήμερα και τα στοιχεία για την ανάπτυξη στην Κίνα τα οποία έδειξαν ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη αναπτύχθηκε με ετήσιο ρυθμό 6,4% το α΄ τρίμηνο, εμφανίζοντας παρόμοιο ρυθμό ανάπτυξης με το τελευταίο τρίμηνο του 2018. Τα στοιχεία, αν και ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών για ανάπτυξη 6,3%, έδειξαν ότι η κινεζική οικονομία εμφανίζει τον ασθενέστερο ρυθμό ανάπτυξης από το 2009.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει μικρές απώλειες 0,2% στις 388,55 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX σημειώνει μικρά κέρδη 0,1% στις 12.108,39 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 χάνει 0,1% στις 5.523,58 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί 0,2% στις 7.456,38 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει οριακά κέρδη 0,05%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 χάνει 0,3%.

Σχετικά Νέα