Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Μικτά πρόσημα και υποτονικό κλίμα επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, με τους επενδυτές να αναμένουν πού θα δείξει το «βέλος» των εταιρικών αποτελεσμάτων, προκειμένου να εντείνουν τις κινήσεις τους.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 παραμένει σχεδόν αμετάβλητος, με οριακή πτώση 0,01%, με τις μετοχές του κλάδου των υπηρεσιών υγείας να κινείται με κέρδη 0,4%, ενώ οι μετοχές των εταιρειών του κλάδου της ενέργειας κινούνται πτωτικά κατά το ίδιο ποσοστό (-0,4%).

Ο Eurostoxx 50 κινείται πτωτικά κατά 0,05%, με τον γερμανικό DAX να σημειώνει οριακά κέρδη 0,05% και τον γαλλικό CAC να είναι αμετάβλητος. Ο βρετανικός FTSE 100 κινείται ανοδικά κατά 0,15%.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB υποχωρεί κατά 0,33%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 έχει οριακές απώλειες 0,01%.

Στην Ευρώπη, αποτελέσματα εντός της ημέρας αναμένονται από τις Experian, Burberry και Telekom Austria.

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, η αγορά αναμένει τα στοιχεία τριμήνου των J.P. Morgan, Wells Fargo και Johnson & Johnson.

Η Citigroup άνοιξε τη Δευτέρα την περίοδο των αποτελεσμάτων στην Wall Street, παρουσιάζοντας κέρδη καλύτερα του αναμενομένου από τους αναλυτές, ενώ το ίδιο ίσχυσε και για τα έσοδά της το β’ τρίμηνο του έτους.

Οι διεθνείς εμπορικές εντάσεις βρίσκονται επίσης μέσα στο ραντάρ των αγορών, καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε τη Δευτέρα ότι οι αμερικανικοί δασμοί έχουν «μεγάλη επίδραση» στην Κίνα, της οποίας οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι οι χαμηλότεροι εδώ και 27 χρόνια.

Εντός της ημέρας αναμένονται και τα στοιχεία του εμπορικού ισοζυγίου της Ευρωζώνης για τον Μάιο, καθώς και τα στοιχεία για το οικονομικό κλίμα στην ζώνη του ευρώ και στη Γερμανία.

Σχετικά Νέα