Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Με μικτά πρόσημα κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς οι διαπραγματευτές των ΗΠΑ και της Κίνας ετοιμάζονται να συναντηθούν στην Σανγκάη για τις πρώτες τετ α τετ επαφές για το εμπόριο μετά την ανακωχή που συμφωνήθηκε τον Ιούνιο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 500 κινείται στο +0,09% και τις 391,07 μονάδες, με αρνητική επίδραση από τις μετοχές του κλάδου αυτοκινήτων.

Ο γερμανικός DAX σημειώνει άνοδο 0,04% στις 12.422 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 χάνει 0,09% στις 5.605 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,79% στις 7.608 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,7%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 σημειώνει 0,29%.

Οι προσδοκίες για πρόοδο κατά τη διήμερη συνάντηση στην Σανγκάη είναι χαμηλές και ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Larry Kudlow δήλωσε στο CNBC πως οι διαπραγματευτές «καλώς εχόντων των πραγμάτων θα επιστρέψουν εκεί που άφησαν τις διαπραγματεύσεις τον Μάιο».

Οι επενδυτές θα αναμένουν επίσης τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Fed αυτή την εβδομάδα, με την Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ να αναμένεται ευρέως να μειώσει το επιτόκιο των ομοσπονδιακών κεφαλαίων κατά 25 μονάδες βάσης.

Στο μεταξύ, ο νέος Βρετανός πρωθυπουργός και ηγέτης του Συντηρητικού Κόμματος Boris Johnson σχεδιάζει να επισκεφτεί τη Σκοτία τη Δευτέρα καθώς εκεί, η ηγέτιδα των Συντηρητικών δήλωσε ότι θα αρνηθεί να στηρίξει μια έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς συμφωνίας.

Σχετικά Νέα