Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Με μικτά πρόσημα κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη καθώς οι επενδυτές υιοθετούν στάση αναμονής ενόψει των αυριανών αποφάσεων νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η ΕΚΤ δεν αποκλείεται αύριο να κόψει κατά 10 μονάδες βάσης τα επιτόκια της, σύμφωνα με μερίδα αναλυτών. Οι επενδυτές πάντως περιμένουν την αυριανή συνέντευξη Τύπου του προέδρου της κεντρικής τράπεζας, Μάριο Ντράγκι για περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά την πορεία της νομισματικής πολιτικής εάν η οικονομική επιβράδυνση επιμείνει ή επιδεινωθεί τους επόμενους μήνες.

Παράλληλα, οι επενδυτές περιμένουν η αμερικανική Federal Reserve να υιοθετήσει μία μείωση των επιτοκίων κατά 25 μ.β. στο τέλος του μήνα προκειμένου να προσφέρει στήριξη στην οικονομία.

Οι παρεμβάσεις αυτές των κεντρικών τραπεζών έρχονται στη σκιά των δυσοίωνων προβλέψεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου το οποίο χθες υποβάθμισε εκ νέου τις εκτιμήσεις του για την πορεία της παγκόσμιας ανάπτυξης. Επικαλούμενο τον παρατεταμένο εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας και την αβεβαιότητα από το Brexit το Ταμείο υποβάθμισε χθες την εκτίμηση του για την επέκταση της παγκόσμιας οικονομίας το 2019 στο 3,2%.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει οριακές μεταβολές στις 391,58 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX σημειώνει οριακά κέρδη 0,06% στις 12.498,33 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 χάνει 0,07% στις 5.614,40 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί 0,2% στις 7.539,74 μονάδες καθώς ξεκινά η διαδικασία σχηματισμού της νέας κυβέρνησης υπό την ηγεσία του Μπόρις Τζόνσον.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει μικρά κέρδη 0,1%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 σημειώνει οριακές μεταβολές.

Από το μέτωπο των αποτελεσμάτων η Deutsche Bank ανακοίνωσε ζημιές 3,15 δισ. ευρώ για το β΄ τρίμηνο του 2019.

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Peugeot από την πλευρά της ανακοίνωσε αύξηση κερδών για το πρώτο εξάμηνο, ενώ η γερμανική Daimler ανακοίνωσε ζημιές προ τόκων και φόρων 1,56 δισ. ευρώ για το β΄ τρίμηνο.

Σχετικά Νέα