Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Με μικτά πρόσημα κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια μετά τα νέα ρεκόρ του S&P 500 και του Nasdaq χθες στο ράλι που έχουν πυροδοτήσει οι θετικές εξελίξεις από το μέτωπο των εμβολίων.

Αρκετές φαρμακευτικές έχουν δημοσιεύσει τις τελευταίες εβδομάδες ενθαρρυντικά στοιχεία για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων τους κατά του κορονοϊού, δημιουργώντας προσδοκίες ότι η οικονομία θα ξεκινήσει να ανακάμπτει από το επόμενο έτος καθώς τα εμβόλια θα διανέμονται σε παγκόσμιο επίπεδο για την ανάσχεση της πανδημίας.

Το θετικό κλίμα στη Wall Street διαμόρφωσε και η ανανεωμένη ορμή στις συζητήσεις για ένα νέο πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης. Μια ομάδα Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων βουλευτών και γερουσιαστών παρουσίασε χθες μια νέα πρόταση για ένα πακέτο τόνωσης αξίας 908 δισ. δολ. ενώ σε ομιλίες τους στο Κογκρέσο, τόσο ο πρόεδρος της Federal Reserve Τζερόμ Πάουελ όσο και ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν, τάχθηκαν υπέρ της περαιτέρω δημοσιονομικής τόνωσης.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημειώνει οριακά κέρδη 0,05% στις 26.800,98 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί 0,03%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite χάνει 0,07%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημειώνει άνοδο 1,3%. Στην Ταϊβάν και στην Ινδονησία οι δείκτες κερδίζουν 0,7% και 1% αντίστοιχα.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 καταγράφει οριακά κέρδη 0,02% μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η οικονομία αναπτύχθηκε κατά 3,3% το τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου καθώς η χώρα άρχισε να ανακάμπτει από τα lockdowns της πανδημίας. Αυτό έβγαλε τη χώρα από την ύφεση, αν και σε ετήσια βάση η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 3,8%.

Σχετικά Νέα