Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Με μικτά πρόσημα κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Παρασκευή μετά το ανοδικό κλείσιμο της Wall Street χθες και ενώ τα περισσότερα μεγάλα χρηματιστήρια θα παραμείνουν σήμερα κλειστά για την αργία της Μεγάλης Παρασκευής.

Στο ταμπλό ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei σημειώνει άνοδο 0,8% στις 19.498,50 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite υποχωρεί σε ποσοστό 1,1%, ενώ ο Shenzhen Composite χάνει 1,8%. Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στην Κίνα έδειξαν ότι ο πληθωρισμός ενισχύθηκε τον Μάρτιο σε ετήσια βάση.

Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή για τον Μάρτιο αυξήθηκε 4,3% σε ετήσια βάση, όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters έκαναν λόγο για άνοδο του δείκτη κατά 4,8%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημειώνει άνοδο 1,2%, ενώ ο Taiex στην Ταιβάν κερδίζει 0,4%.

Οι αγορές σε Χονγκ Κονγκ, Αυστραλία και Σιγκαπούρη παρέμειναν κλειστές σήμερα για τη Μεγάλη Παρασκευή των καθολικών, όπως και οι περισσότερες διεθνείς αγορές, μεταξύ αυτών και η Wall Street.

Οι δείκτες της αμερικανικής αγοράς κατάφεραν χθες να καταγράψουν ισχυρά κέρδη παρά τα απογοητευτικά στοιχεία που έδειξαν ότι άλλοι 6,6 εκατ. Αμερικανοί έχασαν την εργασία τους.

Στο σύνολο της εβδομάδας ο βιομηχανικός Dow κέρδισε 12,7%, ενώ ο S&P 500 ενισχύθηκε σε ποσοστό 12,1% καταγράφοντας τα υψηλότερα εβδομαδιαία κέρδη από το 1974.

Σχετικά Νέα