Μικτά πρόσημα στην Ασία, περιόρισε τις απώλειες ο Nikkei μετά την BoJ

Με μικτά πρόσημα κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια στις συναλλαγές της Παρασκευής μετά τους κλυδωνισμούς των προηγούμενων ημερών που προκάλεσαν οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο οι κεντρικές τράπεζες των μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη να κρατήσουν τα επιτόκια τους σε υψηλά επίπεδα για μεγάλη χρονική περίοδο.

Οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό και τα υψηλά επιτόκια οδήγησαν αυτή την εβδομάδα σε ράλι τις αποδόσεις των ομολόγων, με την απόδοση στο 10ετές των ΗΠΑ να σκαρφαλώνει πάνω από το 4,5% σε υψηλό 16 ετών.

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας κράτησε πάντως σήμερα αμετάβλητη την πολιτική της, όπως αναμενόταν, διατηρώντας τα επιτόκια της σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, κόντρα στις υπόλοιπες κεντρικές τράπεζες του πλανήτη που τα έχουν οδηγήσει σε υψηλά πολλών δεκαετιών στην προσπάθεια τους να χαλιναγωγήσουν τον πληθωρισμό.

Στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η κεντρική τράπεζα επανέλαβε τη δέσμευση της να κρατήσει την ιδιαίτερα επεκτατική κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής “για όσο χρειάζεται προκειμένου να πετύχει τον στόχο (του 2% στον πληθωρισμό) με βιώσιμο τρόπο”.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei υποχώρησε 0,5% στις 32.402,41 μονάδες, ενώ νωρίτερα είχε κατρακυλήσει κοντά σε χαμηλό τεσσάρων εβδομάδων στις 32.154.53 μονάδες.

Ο ευρύτερος Topix επίσης περιόρισε τις απώλειες του που έφτασαν το 1,2% στα χαμηλά της ημέρας και έκλεισε τελικά στο -0.3%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται σε ποσοστό 1,1%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai σημειώνει άνοδο 1,3%.

Στη Νότια Κορέα ο Kospi χάνει 0,3%, ενώ στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 σημείωσε οριακά κέρδη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα