Μικτά πρόσημα στη Wall, στο Κογκρέσο παραμένει στραμμένη η προσοχή

Με μικτά πρόσημα κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τρίτη, με την επενδυτική προσοχή να παραμένει στραμμένη στο Κογκρέσου εν μέσω έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης και ζυμώσεων για την παραπομπή του προέδρου Τραμπ για τον ρόλο του στην ενθάρρυνση του βίαιου όχλου που επιτέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Καπιτώλιο.

Η συζήτηση έχει ξεκινήσει στις ΗΠΑ για τον κίνδυνο και νέων επεισοδίων στην τελετή ορκωμοσίας του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν στις 20 Ιανουαρίου.

Με την ανάληψη των καθηκόντων του οι επενδυτές περιμένουν από τον Μπάιντεν να δρομολογήσει τις διαδικασίες για άλλο ένα μεγάλο πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας που γνωρίζει και πάλι ισχυρές πιέσεις από την ανεξέλεγκτη εξάπλωση της πανδημίας στη χώρα.

Με τους Δημοκρατικούς να ελέγχουν τη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων, οι επενδυτές νιώθουν αισιόδοξοι ότι οι διαδικασίες για την έγκριση του νομοσχεδίου θα ολοκληρωθούν σχετικά γρήγορα.

Την προηγούμενη Παρασκευή, μετά τη δημοσίευση των κυβερνητικών στοιχείων που έδειξαν ότι η οικονομία έχασε θέσεις εργασίας τον Δεκέμβριο για πρώτη φορά μετά από επτά μήνες, ο Μπάιντεν επανέλαβε εξάλλου την έκκληση του για περαιτέρω οικονομική βοήθεια προς τα αμερικανικά νοικοκυριά.

Δείκτες – Στατιστικά

Στο ταμπλό ο βιομηχανικός Dow Jones χάνει 44,86 μονάδες (-0,14%) στις 30.963,83 μονάδες. Ο S&P 500 υποχωρεί κατά 4,07 μονάδες (-0,11%) στις 3.795,54 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq προσθέτει 5,66 μονάδες (0,04%) στις 13.042,09 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones 16 κινούνται με θετικό πρόσημο και 14 με αρνητικό. Τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Dow με κέρδη 0,98 δολ. ή σε ποσοστό 1,66% στα 59,84 δολ. και ακολουθούν η Chevron στα 92,91 δολ. με άνοδο 1,43% και η WalMart στα 149,33 δολ. με άνοδο 1,39%.

Στον αντίποδα, οι μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι ηVisa (-1,99%), η Walt Disney (-1,42%) και η Microsoft (-1,20%).

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης αισιοδοξίας για τις μικρές επιχειρήσεις της Εθνικής Ομοσπονδίας Ανεξάρτητων Επιχειρήσεων (NFIB) έχασε 5,5 μονάδες τον Δεκέμβριο, υποχωρώντας στις 95,9 μονάδες που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον προηγούμενο Μάιο.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, οι μετοχές της Zoom Video Communications Inc. χάνουν 2% μετά την ανακοίνωση ότι σχεδιάζει να αντλήσει 1,5 δισ. δολ. μέσω της μεγαλύτερης προσφοράς μετοχών από το χρηματιστηριακό της ντεμπούτο το 2019.

Σχετικά Νέα