Μικρό προβάδισμα για τους αγοραστές στο Χρηματιστήριο

Νέα προσπάθεια να εκδηλώσει αντίδραση κάνει αυτήν την ώρα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τις πρωινές αναταράξεις όμως να μην αφήνουν τους αγοραστές να πάρουν περισσότερες πρωτοβουλίες, όσο και αν γίνονται προσπάθειες από επιλεγμένους τίτλους.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,40% στις 1.230,17 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 42,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 12,1 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,48% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.979,66 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,99% στις 947,74 μονάδες.

Σε κενά αέρος

Από τη συσσώρευση, στην πτώση και από την πτώση σε μικρές ωριαίες αντιδράσεις που πέφτουν εν τέλει στο κενό. Αυτή είναι η εικόνα της αγοράς το τελευταίο δεκαήμερο, με τα χαρτοφυλάκια να προσπαθούν να κρατήσουν τις αποτιμήσεις τους με τις μικρότερες δυνατές απώλειες. Απαιτούνται όμως χειρουργικές κινήσεις σε ένα περιβάλλον κινούμενης άμμου, με την εικόνα του Γενικού Δείκτη να μαρτυρά μεγάλες μετατοπίσεις.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί μεγάλη εντύπωση, όχι μόνο με τις σημερινές αναταράξεις, αλλά και στις προηγούμενες ημέρες, είναι ότι η διόρθωση δεν είναι “μονοκόμματη”. Οι αγοραστές παρεμβαίνουν κατά κύματα, ταράζοντας τα νερά, όπως έδειξε και το βίαιο pullback νωρίτερα σήμερα. Ο Γενικός Δείκτης έφτασε τα πρώτα λεπτά έως το +0,46%, για να δει τις 1.213 μονάδες και το -0,95 λίγο αργότερα. Τα επίπεδα όμως κράτησαν μόλις για περίπου ένα τέταρτο της ώρας, με τους αγοραστές να αρχίζουν έκτοτε μια νέα προσπάθεια αντίδρασης που φέρνει αυτήν την ώρα τον δείκτη στη ζώνη των 1.230 μονάδων.

Την ίδια ώρα, ο FTSE 25 προσπαθεί να κρατήσει τις 2.980 μονάδες, που συμπίπτει η ανοδική γραμμή τάσης του έτους, αλλά και το 38% της τελευταίας ανοδικής κίνησης. Οι αγοραστικές παρεμβάσεις όμως γίνονται επιλεκτικά και κλιμακωτά, καθώς ακόμη το μαξιλάρι ασφαλείας από τις στηρίξεις του Γενικού δεν είναι ικανό να προσφέρει την εμπιστοσύνη που χρειάζεται στην παρούσα η αγορά.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Alpha Bank και η Λάμδα σημειώνουν κέρδη 2,31% και 2,06% αντίστοιχα, με τον Σαράντη να κερδίζει 1,97% και τη ΔΕΗ να είναι στο +1,09%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Eurobank, Ελλάκτωρ, Μυτιληναίος, Coca Cola, Jumbo, Πειραιώς, Βιοχάλκο, Motor Oil, Εθνική και Τέρνα Ενεργειακή.

Από την άλλη, η Autohellas χάνει 1,64% και η Cenergy είναι στο -1,34%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Quest, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΛΧΑ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Τιτάν, Aegean και ΕΥΔΑΠ, με τα Ελληνικά Πετρέλαια να μην έχουν μεταβολή.