Μικρή πτωτική τάση στο χρηματιστήριο Αθηνών

Ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 1.481 μονάδες με πτώση 0,2% και τον τζίρο στα 8,5 εκατ. ευρώ ενώ έχουν διακινηθεί 1,8 εκατ. τεμάχια.

Ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,5% στις 1.284 μονάδες, ο FTSE της υψηλής κεφαλαιοποίησης εμφανίζει πτώση 0,3% στις 3.586 μονάδες, όπως και ο FTSEM της μεσαίας που βρίσκεται στις 2.389 μονάδες με -0,1%.

Στις μόλις τρεις συνεδριάσεις της περασμένης εβδομάδας (λόγω των αργιών του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς) ο ΓΔ ενισχύθηκε άνω του 2% και έχει βρεθεί πλέον σε απόσταση βολής από το ορόσημο και των 1.500 μονάδων, με το διεθνές περιβάλλον να είναι ευνοϊκό καθώς έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση στα γεωπολιτικά μέτωπα (Μ. Ανατολή και Ουκρανία) και ο Dow Jones στις ΗΠΑ συμπλήρωσε την καλύτερη εβδομάδα του φέτος.

Εντός των τειχών, τα μεγέθη των εισηγμένων είναι παραπάνω από ικανοποιητικά και δικαιολογούν την ενίσχυση των αποτιμήσεών τους, ενώ οι επιχειρηματικές εξελίξεις με την IPO του Τιτάνα στις ΗΠΑ, το επικείμενο dual listing του Μυτιληναίου και τα deals στον κλάδο της πληροφορικής συντηρούν αμείωτο το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Σε τεχνικό επίπεδο, όπως σημειώνει ο Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance, όσο ο ΓΔ κλείνει πάνω από τις 1.480 μονάδες η τάση είναι επιθετική με το επίπεδο των 1.500 μονάδων να αποτελεί κοντινή αντίσταση και των 1.539 τον επόμενο στόχο. Οι 1.460 μονάδες είναι κοντινή στήριξη, που μόνο διάσπασή της μπορεί να μας φέρει στο επίπεδο των 1438 μονάδων. Σύμφωνα με τον ίδιο, σημαντικό νέο τεχνικό δεδομένο είναι ότι τα νέα στοπ σε εβδομάδα και μήνα που ανέβηκαν στο επίπεδο των 1.357 μονάδων.

Στο ταμπλό

Το ενδιαφέρον των αγοραστών εστιάζει στην Ελλάκτωρ που μετά την πρώτη διανομή μερίσματος μετά από 13 χρόνια (0,5 ευρώ ανά μετοχή) ενισχύεται ιχυρά κατά 3,3%, με τον Τιτάνα επίσης στο +1%.

Αντίθετα, πτωτικές είναι οι τάσεις στις τράπεζες, με την Eurobank στο -1,3%, την Εθνική στο -0,1% και την Alpha στο -0,3%, ενώ η Πειραιώς παραμένει πέριξ του αμετάβλητου.

Πιέσεις δέχονται ακόμα οι Motor Oil και η Σαράντης στο -0,9%.

Ελαφρώς πτωτικά κινούνται Jumbo (-0,1%) και Μυτιληναίος (-0,2%) ενώ μικρή άνοδο σημειώνει ο ΟΠΑΠ (+0,25%).

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση η Intrakat ενισχύεται κατά 0,55% και η Dimand κατά 0,74%, ενώ η Profile υποχωρεί κατά 0,4% και η Κρι Κρι κατά 0,5%.

Από εκεί και πέρα ξεχωρίζει η Optima με +1,9% με σταθερά υψηλό τζίρο.

Στη συνολική εικόνα στο ταμπλό οι πωλητές έχουν ένα πρώτο προβάδισμα, με 51 μετοχές να κινούνται πτωτικά έναντι 35 ανοδικών.

 

 

πηγή   capital.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα