Μικρή πτώση στη Wall Street

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, μετά τη χθεσινή άνοδο σε επίπεδα-ρεκόρ και ενώ τα στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα ήταν κατώτερα των προβλέψεων.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,3% στις 29.739 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,9% χαμηλότερα στις 12.243 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,25% στις 3.653 μονάδες.

Την Τρίτη, ο βιομηχανικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,6% λαμβάνοντας ώθηση από το άλμα της Apple κατά 3%. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο δείκτης σκαρφάλωσε σε νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό. Σε νέο επίπεδο ρεκόρ έκλεισε ο S&P 500 με κέρδη 1,13%, ενώ ρεκόρ σημείωσε και ο Nasdaq με άνοδο 1,3%.

Τα θετικά νέα για το εμβόλιο του κορωνοϊού επέτρεψαν στους επενδυτές να αγνοήσουν την άνοδο των κρουσμάτων στις ΗΠΑ και να ποντάρουν σε μια γρήγορη οικονομική ανάκαμψη την επόμενη χρονιά.

Το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech έλαβε το πράσινο φως για μαζική χρήση στη Βρετανία. Πρόκειται για την πρώτη χώρα της Δύσης που εγκρίνει ένα εμβόλιο.

Τη Δευτέρα, Αμερικανοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ένα συνεκτικό σχέδιο για τη διάθεση εμβολίων σε εκατομμύρια πολίτες των ΗΠΑ μέσα στον Δεκέμβριο.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η Salesforce ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την πλατφόρμα μηνυμάτων Slack έναντι $27,7 δισ. Η μετοχή της Salesforce υποχωρεί 5%.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο ιδιωτικός τομέας των ΗΠΑ δημιούργησε 307.000 θέσεις εργασίας τον Νοέμβριο από 404.000 τον Οκτώβριο.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν αύξηση κατά 410.000.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,4% στα 44,74 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει πτώση 0,1% στα 1.817 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,207 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 0,94%.

Σχετικά Νέα