Μικρή άνοδος στις ευρωαγορές

Με μικρά κέρδη κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη καθώς οι επενδυτές περιμένουν τις σημερινές αποφάσεις της αμερικανικής Federal Reserve για τα επιτόκια.

Η διήμερη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ ολοκληρώνεται σήμερα, με τις αγορές να προεξοφλούν μια μείωση των αμερικανικών επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης. Αυτή θα είναι η δεύτερη διαδοχική μείωση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα που στα τέλη του Ιουλίου είχε κόψει κατά 25 μ.β. τα επιτόκια της. Την επενδυτική προσοχή θα συγκεντρώσουν επίσης οι οικονομικές προβλέψεις της κεντρικής τράπεζας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 0,04% στις 389,51 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX σημειώνει οριακές μεταβολές στις 12.371,06 μονάδες, ο γαλλικός CAC-40 ενισχύεται 0,04% στις 5.617,41 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,2% στις 7.335,13 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,4%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 σημειώνει μικρά κέρδη 0,1%.

Η επενδυτική προσοχή παραμένει στραμμένη στις τιμές του πετρελαίου οι οποίες παραμένουν σε αρνητικό έδαφος μετά την κατρακύλα της Τρίτης στον απόηχο της ανακοίνωσης της Σαουδικής Αραβίας ότι η παραγωγή πετρελαίου θα επιστρέψει στα κανονικά επίπεδα μέχρι το τέλος του μήνα.

Τις ανακοινώσεις έκανε χθες ο υπουργός Ενέργειας του βασιλείου μετά τις επιθέσεις ανταρτών Χούτι της Υεμένης στη μεγαλύτερη μονάδα επεξεργασίας της χώρας και σε ένα πετρελαϊκό πεδίο το Σάββατο με μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Οι επιθέσεις έθεσαν εκτός συστήματος πάνω από το μισό της παραγωγής, ήτοι περίπου 5,7 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

Σχετικά Νέα