Μικρή άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Με άνοδο ξεκίνησαν τη συνεδρίαση οι κυριότεροι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, πλην του Λονδίνου, το οποίο καταγράφει μικρή πτώση, στον απόηχο της χθεσινοβραδινής συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και Βρετανίας για την παράταση της προθεσμίας αποχώρησης από την ΕΕ.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχωρεί 0,17% στις 7.342,69 μονάδες, ο DAX στην Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,60% στις 11.619,33 μονάδες, ο CAC 40 στο Παρίσι καταγράφει άνοδο 0,29% στις 5.394,53 μονάδες, ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύεται 0,06%, ο Ibex στη Μαδρίτη καταγράφει άνοδο 0,30% και ο Stoxx 600 ενισχύεται 0,29%.

Οι συμμετέχοντες στην αγορά συνεχίζουν να αφομοιώνουν την τελευταία νομισματική κίνηση από τη Fed.

Την Τετάρτη η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ εγκατέλειψε όλα τα σχέδιά της για αύξηση των επιτοκίων φέτος, λόγω της επιβράδυνσης της οικονομικής δραστηριότητας, και τόνισε ότι θα ανακόψει την συρρίκνωση του ισολογισμού της τον Σεπτέμβριο.

Χθες εξάλλου η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε σε παράταση της ημερομηνίας αποχώρησης της Βρετανίας από την Ένωση, αλλά η διάρκεια της παράτασης θα εξαρτηθεί από το εάν το Κοινοβούλιο εγκρίνει τη συμφωνία της πρωθυπουργού Theresa May για το Brexit την επόμενη εβδομάδα.

Επίσης, αύξηση 30% στο μισθό του έλαβε ο διευθύνων σύμβουλος της Credit Suisse, Tidjane Thiam, πέρυσι, παρά την πτώση στην τιμή της μετοχής της τράπεζας, καθώς η Credit Suisse επίσης ανακοίνωσε κέρδη για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια.

Η Deutsche Bank εξάλλου ανακοίνωσε ότι τα έσοδα του ομίλου θα είναι ελαφρώς υψηλότερα φέτος από το 2018, καθώς τα έσοδα στην βασική της μονάδα corporate και investment bank πρόκειται να σημειώσουν μικρή αύξηση.

Επίσης, το δ.σ. της τράπεζας έλαβε bonus για πρώτη φορά μετά από το 2014, ενώ η τράπεζα ανακοίνωσε τα πρώτα κέρδη σε ετήσια βάση, των τελευταίων τεσσάρων ετών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα