Μικρή άνοδος και σήμερα για το χρυσό καθώς υποχωρεί το δολάριο

Ανοδικά κινήθηκε η τιμή του χρυσού για δεύτερη ημέρα αν και με μικρά κέρδη, καθώς το πολύτιμο μέταλλο επωφελήθηκε από την υποχώρηση της αξίας του δολαρίου.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο Ιουνίου του χρυσού ολοκλήρωσε τις συναλλαγές έχοντας προσθέσει περίπου 0,3% ή 5,9 δολάρια στην αξία του, με την τιμή του στα 1.818,9 δολ. η ουγγιά.

Όπως αναφέρει στο CNBC o ανεξάρτητος αναλυτής Ross Norman, “o χρυσός συμπεριφέρεται λιγότερο σαν βέλος και περισσότερο σαν φτερό. Παρασύρεται λίγο προς τα εδώ και λίγο προς τα εκεί, βάσει των ανέμων που οδηγούν τις αγορές”.

Η υποχώρηση του δείκτη δολαρίου DXY κατά 0,8% έδειξε να ανανεώνει σε ένα βαθμό το ενδιαφέρον για το πολύτιμο μέταλλο, καθώς το ισχυρό δολάριο καθιστά πιο ακριβό τον χρυσό για κατόχους άλλων ισοτιμιών.

Όπως επισήμανε ωστόσο ο Norman, “πρόκειται για μια ενθαρρυντική κίνηση, αλλά δεν επιβεβαιώνει κάποια αλλαγή στη διάθεση”.

Αξίζει να αναφερθεί πάντως ότι η τιμή του μετάλλου χτες υποχώρησε κάτω και από τα 1.800 δολάρια ενδοσυνεδριακά, από όπου ανέκαμψε στη συνέχεια.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, ανοδικές τάσεις έδειξε και το ασήμι που ενισχύθηκε κατά 0,9% κλείνοντας στα 21,750 δολάρια η ουγγιά.

Η πλατίνα σημείωσε άλμα 2% με την τιμή της στα 943,4 δολ. η ουγγιά, ο χαλκός κατέγραψε άνοδο 1,4% στα 4,25 δολ. η λίβρα και το παλλάδιο ενισχύθηκε κατά 1,4% κλείνοντας στα 2.032 δολ. η ουγγιά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα