Μικρή άνοδο κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου

Μικρή άνοδο κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου σήμερα, χάρη στη μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων στις ΗΠΑ, στη μείωση της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ και τους συμμάχους του και τις αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της Βενεζουέλας και του Ιράν.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ διαμορφώθηκαν νωρίτερα στα 71,89 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας άνοδο 27 σεντς σε σχέση με το χθεσινό τους κλείσιμο και κοντά στο υψηλό πέντε μηνών της Τετάρτης στα 72,27 δολάρια το βαρέλι.

Τα αντίστοιχα συμβόλαια για το αμερικανικό αργό σημείωσαν νωρίτερα άνοδο 24 σεντς στα 64 δολάρια το βαρέλι.

Τα αμερικανικά αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 1,4 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 12 Απριλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η αμερικανική υπηρεσία ενεργειακής πληροφόρησης (EIA).

Στήριξη στις τιμές πρόσφερε φέτος και η συμφωνία που επιτεύχθηκε από τον Οργανισμό Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) και τους συμμάχους τους, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, για να περιορίσουν την παραγωγή πετρελαίου κατά 1,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

Η παγκόσμια προσφορά έχει μειωθεί περαιτέρω και εξαιτίας των αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος της Βενεζουέλας και του Ιράν.

Οι ιρανικές εξαγωγές αργού μειώθηκαν τον Απρίλιο στο χαμηλότερο ημερήσιο επίπεδό τους φέτος, σύμφωνα με στοιχεία από τάνκερ και πηγές της βιομηχανίας, γεγονός που υποδηλώνει μείωση του αγοραστικού ενδιαφέροντος ενόψει της αναμενόμενης περαιτέρω πίεσης από την Ουάσινγκτον.

Σχετικά Νέα