Μικρές μεταβολές στις ευρωαγορές

Μικρές μεταβολές σημειώνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σε κλίμα αναμονής για σημάδια προόδου στις σινοαμερικανικές εμπορικές συνομιλίες και εν μέσω ενός νέου μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,1% στις 403,92 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX σημειώνει οριακές μεταβολές στις 13.142,72 μονάδες, ο γαλλικός CAC-40 ενισχύεται οριακά 0,03% στις 5.848,51 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,1% στις 7.381,01 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,06%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύεται 0,2%.

Οι διαπραγματεύσεις Κίνας-ΗΠΑ για την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας φαίνεται να έχουν εισέλθει στην τελική τους ευθεία με αξιωματούχους και από τις δύο πλευρές να εμφανίζονται αισιόδοξοι τις τελευταίες ημέρες. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το Πεκίνο πιέζει την αμερικανική κυβέρνηση να ανακαλέσει τους δασμούς που επέβαλε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Έρευνα των Ηνωμένων Εθνών που είδε χθες το φως της δημοσιότητας αναφέρει ότι ο εμπορικός πόλεμος βλάπτει και τις δύο χώρες, κοστίζοντας στην Κίνα $35 δισ. το πρώτο εξάμηνο του έτους, ενώ στις ΗΠΑ οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις υφίστανται το μεγαλύτερο πλήγμα από τους υψηλότερους δασμούς.

Από το μέτωπο των αποτελεσμάτων η γαλλική τράπεζα Societe Generale ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 854 εκατ. ευρώ για το γ΄ τρίμηνο, χάνοντας ελαφρώς τις εκτιμήσεις.

Από την πλευρά της η γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών Adidas ανακοίνωσε κέρδη και πωλήσεις που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών και επιβεβαίωσε τις προβλέψεις της για το σύνολο του έτους. Η αυτοκινητοβιομηχανία BMW ανακοίνωσε αύξηση κερδών και εσόδων για το τελευταίο τρίμηνο, ενώ και η βρετανική Marks & Spencer κατέγραψε αυξημένα κέρδη αν και προειδοποίησε για τις δύσκολες συνθήκες στην αγορά.

Σχετικά Νέα