Μικρές διακυμάνσεις στις ευρωαγορές

Μικρές διακυμάνσεις παρουσιάζουν οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων στις αρχικές συναλλαγές της Παρασκευής καθώς οι επενδυτές περιμένουν τα τελευταία στοιχεία των δεικτών PMI για τον κλάδο της μεταποίησης και τις υπηρεσίες και ενώ η ένταση στη Μέση Ανατολή χτυπά κόκκινο μετά την κατάρριψη ενός αμερικανικού drone.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει οριακές μεταβολές στις 386,11 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX σημειώνει μικρές απώλειες 0,1% στις 12384,77 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,2% στις 5544,65 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται επίσης 0,2% στις 7440,19 μονάδες.

Ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει άνοδο 0,1%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύεται σε ποσοστό 0,3%.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον θα συγκεντρώσουν σήμερα τα στοιχεία της εταιρείας Markit για τους δείκτης PMI στον κλάδο της μεταποίησης και τις υπηρεσίες. Τους τελευταίους μήνες ο μεταποιητικός δείκτης PMI έχει διολισθήσει κάτω από το επίπεδο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση της δραστηριότητας, καθώς οι εμπορικές εντάσεις συνεχίζουν να επιβαρύνουν την οικονομική δραστηριότητα.

Την ίδια στιγμή, η ένταση στη Μέση Ανατολή οξύνεται επικίνδυνα λίγες ώρες μετά την κατάρριψη ενός αμερικανικού drone από τις ένοπλές δυνάμεις του Ιράν. Οι αμερικανικές αρχές υποστήριξαν πάντως ότι το drone δεν είχε παραβιάσει τον ιρανικό εναέριο χώρο.

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα των New York Times, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενέκρινε και στη συνέχεια ακύρωσε την τελευταία στιγμή μία διαταγή για αεροπορικές επιδρομές σε επιλεγμένους στόχους στο Ιράν.

Σχετικά Νέα