Μικρές απώλειες στις ευρωαγορές

Μικρές απώλειες σημειώνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις τελευταίες ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει μικρές απώλειες 0,1% στις 390,93 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,15% στις 12.252,47μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει πτώση 0,20% στις 5.578,52 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί 0,25% στις 7.504,97 μονάδες.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον παραμένει προσηλωμένο στις ανακοινώσεις των οικονομικών στοιχείων για το τελευταίο τρίμηνο μετά τα τελευταία ισχυρά αποτελέσματα από τις ΗΠΑ που οδήγησαν χθες σε νέα ρεκόρ τον Nasdaq και τον S&P 500 στη Wall Street.

Οι αγορές άντλησαν ώθηση και από το ράλι του κλάδου της ενέργειας μετά την άνοδο των τιμών του αργού στο υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Οκτώβριο στον απόηχο της απόφασης των ΗΠΑ να ανακοινώσουν ότι τερματίζουν τις εξαιρέσεις που χορηγούν σε τρίτες χώρες για τις εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου.

Στην Ευρώπη, η Credit Suisse ανακοίνωσε αύξηση των κερδών της για το α΄ τρίμηνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ειδικότερα, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας ανακοίνωσε ότι τα κέρδη ανήλθαν σε 749 εκατ. ελβετικά φράγκα το τελευταίο τρίμηνο, αυξημένα κατά 8% σε ετήσια βάση.

Αύξηση κερδών ανακοίνωσε και η Heineken NV για το τελευταίο τρίμηνο, ενώ ταυτόχρονα επιβεβαίωσε τις προβλέψεις της για το σύνολο της χρήσης.

Σχετικά Νέα