Μικρές απώλειες στη Wall, όλα τα βλέμματα στην Apple

Μικρές απώλειες σημειώνουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street στις συναλλαγές της Τρίτης ενόψει της παρουσίασης του νέου iPhone από την Apple και των στοιχείων για τον πληθωρισμό και τις λιανικές πωλήσεις την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Οι επενδυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί λίγο πριν την δημοσίευση των οικονομικών στοιχείων που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τους καταλύτες για τη συνέχιση ή και ενίσχυση της ανοδικής τάσης από τις προηγούμενες συνεδριάσεις στην αγορά. Ο βιομηχανικός Dow Jones συμπλήρωσε χθες τρεις διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κέρδισε πάνω από 1%.

Στο επίκεντρο της προσοχής μπαίνει εξάλλου ο τίτλος της Apple καθώς οι επενδυτές περιμένουν τις ανακοινώσεις του τεχνολογικού κολοσσού σήμερα το απόγευμα για τα νέα του προϊόντα, μεταξύ των οποίων και το νέο iPhone.

Δείκτες – Στατιστικά

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones χάνει 62,57 μονάδες ή -0,19% στις 34.600,31 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 υποχωρεί κατά 9,53 μονάδες ή -0,21% στις 4.477,74 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί 10,78 μονάδες ή -0,08% στις 13.907,03 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones 13 κινούνται με θετικό πρόσημο και 17 με αρνητικό. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνει η Intel με άλμα 1,05 δολ. ή 2,71% στα 39,64 δολ. και ακολουθούν η Walgreens Boots Alliance με κέρδη 2,57% στα 21,98 δολ. και η Walt Disney με άνοδο 2,33% στα 84,44 δολ.

Στον αντίποδα, οι μετοχές με τις μεγαλύτερες απώλειες ήταν η Amgen (-1,21%) η UnitedHealth Group (-1,20%) και η IBM (-0,97%).

Στο επίπεδο των μακροοικονομικών ανακοινώσεων, η παγκόσμια επενδυτική κοινότητα περιμένει την ανακοίνωση των στοιχείων για τον δείκτη τιμών καταναλωτή τον Αύγουστο, ενώ την Πέμπτη θα ακολουθήσουν τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού και τις λιανικές πωλήσεις. Τα στοιχεία θα βρεθούν στο επίκεντρο της ανάλυσης της Federal Reserve ενόψει των αποφάσεων νομισματικής πολιτικής την επόμενη εβδομάδα, αλλά και για την συνεδρίαση του Νοεμβρίου.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό έρχονται ενώ οι τιμές του πετρελαίου έχουν σκαρφαλώσει σε νέα υψηλά έτους, αναζωπυρώνοντας τις ανοδικές πιέσεις στις τιμές και δυσκολεύοντας το έργο της Fed να επαναφέρει τον πληθωρισμό στον στόχο του 2%.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, ο τίτλος της Apple σημειώνει μικρά κέρδη 0,1% εν αναμονή των ανακοινώσεων για το νέο iPhone. Η μετοχή έχει χάσει 5% στις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις μετά την απόφαση των κινεζικών αρχών να περιορίσει τη χρήση του iPhone σε κρατικούς φορείς.

Βουτιά 9% σημειώνει εξάλλου η μετοχή της Oracle μετά την ανακοίνωση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων χθες το βράδυ.