Μικρές απώλειες ο χρυσός

Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε ο χρυσός την Τρίτη, διευρύνοντας τις χθεσινές του απώλειες και παραμένοντας κάτω από το ψυχολογικό επίπεδο των 2.000 δολ. για έκτη διαδοχική συνεδρίαση καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής εν μέσω των διαπραγματεύσεων στην Ουάσινγκτον για το χρέος.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Κέβιν Μακάρθι δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε συμφωνία τη Δευτέρα για το πώς θα αυξηθεί το πλαφόν των 31,4 τρισ. δολ. στο χρέος των ΗΠΑ. Το αδιέξοδο παραμένει με λιγότερες από δέκα ημέρες πριν η κυβέρνηση βρεθεί σε αδυναμία να καλύψει τις υποχρεώσεις της, όπως έχει προειδοποιήσει η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν.

Την ίδια στιγμή, το δολάριο συνεχίζει να κερδίζει έδαφος, πλήττοντας την ελυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου. Ο δείκτης Bloomberg Dollar Spot κερδίζει σήμερα 0,2% στον απόηχο των επιθετικών δηλώσεων δύο αξιωματούχων της Federal Reserve τη Δευτέρα για τον πληθωρισμό.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της St. Louis Fed, Τζέιμς Μπούλαρντ δήλωσε χθες ότι θα ήθελε να δει δύο ακόμη αυξήσεις των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης την κάθε φορά, φέτος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Minneapolis Fed, Νιλ Κασκάρι σε συνέντευξη στο CNBC ανέφερε ότι ακόμα και αν δεν υπάρξει αύξηση των επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίαση της Fed τον Ιούνιο, “αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε τελειώσει με τον κύκλο σύσφιξης”.

Σε αυτό το κλίμα το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έχασε σήμερα 2,7 δολ. ή λιγότερο από 0,1% και έκλεισε στα 1.974.50 δολ. ανά ουγγιά. Το πολύτιμο μέταλλο υποχώρησε 0,2% τη Δευτέρα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα