

Με απώλειες έκλεισαν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την τελευταία εβδομάδα δράσης των κεντρικών τραπεζών για φέτος, ενώ τρεις γαλλικές επιχειρήσεις μέσων ενημέρωσης εισήχθησαν σε χρηματιστήρια της Ευρώπης.
Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έχασε 0,12% στις 515,83 μονάδες, με τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας να ηγείται των απωλειών με πτώση 3%, ενώ η Stellantis υποχώρησε κατά 4,6%, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αξιολογούν τη νέα στρατηγική της εταιρείας μετά την αιφνίδια αποχώρηση του διευθύνοντος συμβούλου, Carlos Tavares.
Στους επιμέρους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX υποχώρησε κατά 0,45% στις 20.313,81 μονάδες και στη Γαλλία ο CAC 40 διολήσθησε κατά 0,71% στις 34.740,08 μονάδες. Στη Βρετανία ο FTSE 100 σημείωσε απώλειες της τάξης του 0,46% στις 8.262,05 μονάδες.
Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB έχασε 0,43% στις 34.740,25 μονάδες, ενώ στην Ισπανία ο IBEX 35 αντιστάθηκε στις αρνητικά πρόσημα και σημείωσε κέρδη 0,23% στις 11.778,60 μονάδες.
Σχετικά Νέα
Δασμοί: Και δεύτερο αεροσκάφος της Boeing επιστρέφει στις ΗΠΑ από την Κίνα
Ένα δεύτερο αεροσκάφος της Boeing που προοριζόταν για κινεζική αεροπορική εταιρεία κατευθυνόταν πίσω στις.
Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές
Σε μεικτό έδαφος ολοκληρώνουν τις συναλλαγές της Δευτέρας τα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς η κεντρική.
Υεμένη: Οι Χούθι κάνουν λόγο για 12 νεκρούς σε βομβαρδισμούς που αποδίδουν στις ΗΠΑ
Οι αντάρτες Χούθι στην Υεμένη ανακοίνωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας του Πάσχα.
Γαλλία: Το Ισραήλ απαγορεύει την επίσκεψη αντιπροσωπείας μελών του κοινοβουλίου της Γαλλίας
Αντιπροσωπεία μελών του γαλλικού κοινοβουλίου, κυρίως αιρετών της Αριστεράς, κατήγγειλε χθες Κυριακή πως υφίσταται.