

Το χρηματιστήριο Αθηνών δείχνει σήμερα να προσδοκεί τις 900 μονάδες, επίπεδο που απώλεσε στις πρώτες συνεδριάσεις του Ιουνίου.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,30% στις 895,88 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,2 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,27% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.167,82 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,57% στις 592,79 μονάδες.
Από τις 5 Ιουλίου, όταν και ο γενικός και ο τραπεζικός δείκτης βρέθηκαν στα χαμηλά έτους, τα κέρδη ξεπερνούν το 14% για τον πρώτο και το 33% για τον δεύτερο. Μάλιστα, σε αυτή την περίοδο, ο γενικός δείκτης έχει καταγράψει μόλις έξι πτωτικές συνεδριάσεις, σε σύνολο 29 συνεδριάσεων, προσφέροντας σημαντικά κέρδη στους βραχυπρόθεσμους που πίστεψαν ότι δεν είναι η θέση του ΧΑ στα χαμηλά έτους.
Βέβαια, το επίπεδο των 900 μονάδων ενδεχομένως να δοκιμάσει αυτό το ανοδικό σερί, καθώς ενεργοποιούνται οι εντολές αυτών που εγκλωβίστηκαν στις αρχές του Ιουνίου, όταν και χάθηκε. Μέχρι στιγμής, αυτό που επισημαίνουν και οι περισσότεροι αναλυτές είναι ότι η βελτίωση του τζίρου θα βοηθήσει την αγορά να αντέξει σε αυτές τις πιέσεις, δίνοντας μάλιστα το μήνυμα ότι διαθέτει τις αγοραστικές δυνάμεις που απαιτούνται. Και πράγματι, ο τζίρος δείχνει βελτιωμένος σήμερα, όπως και στη χθεσινή συνεδρίαση, όπου είχαμε έντονη δραστηριότητα μέσω προσυμφωνημένων συναλλαγών.
Σε κάθε περίπτωση πάντως η αγορά θα πρέπει να κάνει μια στάση στο ανοδικό της σερί, αφομοιώνοντας τα επίπεδα και δημιουργώντας ερείσματα σε περίπτωση διεθνών αναταραχών. Ειδικά στο τελευταίο, αν και το ΧΑ έχει δείξει κάποιες αντοχές στις εξωτερικές αναταράξεις, όλοι συμφωνούν ότι θα πρέπει να σταματήσει να “καταφεύγει” στα επίπεδα των 850 μονάδων κάθε φορά που επιδεινώνεται το κλίμα διεθνώς και να δημιουργήσει ισχυρότερα αναχώματα στη ζώνη των 900 μονάδων.
Ταμπλό
Στο ταμπλό τώρα, η Quest με το +2,94%, αλλά και η Coca Cola με το +1,74% και ο ΟΤΕ με το +1,31%, είναι οι βασικοί οδηγοί του θετικού προσήμου της αγοράς. Ήπια ανοδικά κινούνται και οι Alpha Bank, Eurobank, Πειραιώς, ΓΕΚ Τέρνα, Εθνική, Aegean και Σαράντης.
Στον αντίποδα, ο Ελλάκτωρ χάνει 1,19%, με τις Jumbo, Βιοχάλκο, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Τιτάν, Ελληνικά Πετρέλαια, Μυτιληναίο, ΟΛΠ, ΑΔΜΗΕ, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΛΧΑ και Λάμδα να ακολουθούν με μικρή πτώση. Χωρίς μεταβολή είναι η Motor Oil και ΕΥΔΑΠ.
πηγή capital.gr
Σχετικά Νέα
Πληρωμές δώρου Πάσχα €459.827 μετά από παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας
Στις 408 ανέρχονται οι επιχειρήσεις που καταγγέλθηκαν φέτος για μη καταβολή δώρου Πάσχα, σε.
Η Τράπεζα Πειραιώς αναδείχθηκε Mobile Brand of the year
Τη διάκριση Mobile Brand of the Year και ακόμη επτά σημαντικά βραβεία έλαβε η Πειραιώς στα.
Νέα πτώση στις ευρωαγορές
Διευρύνονται οι απώλειες στις ευρωαγορές την Πέμπτη, καθώς επιμένει το αρνητικό κλίμα μετά το.
Τραμπ: Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία με το Ιράν για τα πυρηνικά
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι “πολύ κοντά” σε μια συμφωνία με το Ιράν για το.