Μικρά κέρδη στις ευρωαγορές

Με μικρά κέρδη κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στις αρχικές συναλλαγές της Τετάρτης σε μια προσπάθεια ανάκαμψης από τις απώλειες των προηγούμενων ημερών, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής ενόψει ενός νέου γύρου οικονομικών στοιχείων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης European Stoxx 600 σημειώνει μικρά κέρδη 0,1% μετά από τέσσερις διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις.

Ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,3% στις 13.022,06 μονάδες, ο γαλλικός CAC-40 σημειώνει άνοδο 0,2% στις 5.736,78 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,05% στις 7.144,67 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται 0,15%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κερδίζει 0,2%.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια βρέθηκαν να γνωρίζουν ισχυρές πιέσεις στις προηγούμενες συνεδριάσεις εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών για την πορεία των σινοαμερικανικών εμπορικών συνομιλιών.

Οι ανησυχίες αυτές κορυφώθηκαν χθες μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι η εμπορική συμφωνία με την Κίνα ενδεχομένως να ολοκληρωθεί μετά τις προεδρικές εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ.

Οι επενδυτές περιμένουν παράλληλα τα στοιχεία των δεικτών PMI που θα ανακοινώσει σήμερα η εταιρεία ερευνών Markit για την πορεία της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ευρωζώνη.

Σχετικά Νέα