Μικρά κέρδη στις ευρωαγορές

Με μικρά κέρδη κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή καθώς οι επενδυτές περιμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη μετά τις ενθαρρυντικές μετρήσεις αυτή την εβδομάδα σε ΗΠΑ και Βρετανία που προκάλεσαν ένα κύμα αισιοδοξίας στις παγκόσμιες αγορές ότι ο κύκλος της νομισματικής σύσφιξης έχει πλέον ολοκληρωθεί.

Τα στοιχεία της Eurostat για τον πληθωρισμό του Οκτωβρίου θα βρεθούν στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών με την ελπίδα να δείξουν αποκλιμάκωση των ανοδικών πιέσεων κάτι που θα επιτρέψει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να διατηρήσει στάση αναμονής στην πολιτική της. Η ΕΚΤ κράτησε αμετάβλητα τα επιτόκια της στα τέλη Οκτωβρίου, μετά από δέκα διαδοχικές αυξήσεις, με την Κριστίν Λαγκάρντ να προειδοποιεί πάντως ότι η τράπεζα δεν αποκλείεται να επιστρέψει στις αυξήσεις αν χρειαστεί.

“Ο πληθωρισμός αναμένεται να παραμείνει ακόμη πολύ υψηλός για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, οι δε εγχώριες πιέσεις στις τιμές εξακολουθούν να είναι ισχυρές”, είχε προειδοποιήσει η τράπεζα στην ανακοίνωση της για τα επιτόκια.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κερδίζει 0,5% στις 453,50 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX ενισχύεται 0,3% στις 15.838,68 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,5% στις 7.203,83 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,5% στις 7.448,62 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται 0,4%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κερδίζει 0,5%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα