Μικρά κέρδη στις ευρωαγορές

Με μικρά κέρδη κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς οι επενδυτές περιμένουν τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν αργότερα για τον πληθωρισμό και την ανεργία στην Ευρωζώνη.

Τα κέρδη ακολουθούν το ανοδικό κλείσιμο των δεικτών σε ΗΠΑ και Ασία μετά την απόφαση της Κίνας να ρίξει τους τόνους της αντιπαράθεσης με τις ΗΠΑ για το εμπόριο, γνωστοποιώντας ότι δεν θα δρομολογήσει αντίποινα –τουλάχιστον άμεσα – μετά την τελευταία απόφαση της Ουάσινγκτον να αυξήσει τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης European Stoxx 600 σημειώνει μικρά κέρδη 0,1% στις 377,19 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX σημειώνει άνοδο 0,3% στις 11.868,81 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,2% στις 5.460,97 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται 0,3% στις 7.204,83 μονάδες καθώς οι επενδυτές περιμένουν τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στα σχέδια του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον να κλείσει το βρετανικό κοινοβούλιο.

Οι επενδυτές περιμένουν τα στοιχεία που θα ανακοινώσει σήμερα η Eurostat για την πορεία του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, στον απόηχο των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι εξετάζουν ένα πακέτο μέτρων που θα συνδυάζει επιτόκια και QE.

Οι αναλυτές περιμένουν τα στοιχεία που θα ανακοινώσει η Eurostat να δείξουν επιβράδυνση του πληθωρισμού στο 1% τον Αύγουστο, με την ανεργία να διαμορφώνεται κοντά στο 7,5%.

Σχετικά Νέα