Μικρά κέρδη στη Wall Street με τον πληθωρισμό στο μικροσκόπιο

Με μικρά κέρδη ξεκίνησαν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να αξιολογούν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που έδειξαν αύξηση μεγαλύτερη της αναμενόμενης.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,17% ή 60,80 μονάδες στις 34.706 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύεται κατά 0,28% ή 39 μονάδες στις 13.812 μονάδες και ο S&P 500 κερδίζει 0,23% ή 10,10 μονάδες στις 4.,471 μονάδες.

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές η αύξηση του πληθωρισμού αποτυπώνει την ενίσχυση των τιμών του πετρελαίου τις προηγούμενες εβδομάδες, με τους αναλυτές να περιμένουν περαιτέρω ενίσχυση των ανοδικών πιέσεων καθώς το πετρέλαιο έχει πλέον σκαρφαλώσει σε υψηλά έτους.

Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,6% τον Αύγουστο από τον προηγούμενο μήνα, εμφανίζοντας τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων 14 μηνών, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας.

“Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα είναι έτοιμη να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια στη συνεδρίασή της την επόμενη εβδομάδα, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένες ανησυχίες σε αυτήν την έκθεση ότι η Fed δεν θα διαλύσει την ιδέα μιας επιπλέον αύξησης των επιτοκίων πριν από το τέλος του έτους” σημειώνουν οι αναλυτές στο CNBC.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα