Μικρά κέρδη ο χρυσός εν αναμονή των αποφάσεων της Fed

Με μικρά κέρδη ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τρίτης ο χρυσός χωρίς ωστόσο να καταφέρει να σκαρφαλώσει και πάλι πάνω από το ψυχολογικό επίπεδο των 1.800 δολ. ανά ουγγιά καθώς οι επενδυτές περιμένουν τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve.

Ο πρόεδρος της Fed αναμένεται να κάνει ιδιαίτερη αναφορά αύριο, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της τράπεζας, στις προοπτικές του πληθωρισμού μετά την εκτίναξη των τιμών τους τελευταίους μήνες που έχει προκαλέσει ανησυχίες για το ενδεχόμενο ο πληθωρισμός να ξεφεύγει από τον έλεγχο της κεντρικής τράπεζας, κάτι που θα μπορούσε να την υποχρεώσει σε ταχύτερη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής στο μέλλον.

Το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου πρόσθεσε μόλις 60 cents και έκλεισε στα 1.799,80 δολ. ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το συμβόλαιο έκλεισε χθες κάτω από το επίπεδο των 1.800 δολ. για πρώτη φορά από τις 6 Ιουλίου.

Το ασήμι Σεπτεμβρίου στο μεταξύ κατρακύλησε 67 cents ή 2,6% στα 24,65 δολ. ανά ουγγιά. Ο χαλκός Σεπτεμβρίου έχασε 0,9% στα 4,54 δολ. η λίβρα.

Αναφορικά με την πορεία των υπόλοιπων μετάλλων, η πλατίνα Οκτωβρίου υποχώρησε 1,9% στα 1.049,50 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Σεπτεμβρίου σημείωσε βουτιά 2,7% στα 2.606,70 δολ. ανά ουγγιά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα