Μικρά κέρδη για το χρυσό

Ήπιες διακυμάνσεις αλλά θετικά πρόσημα είχαν οι σημερινές συναλλαγές για το χρυσό και γενικότερα τα πολύτιμα μέταλλα, με τους επενδυτές να αξιολογούν το πλήθος μακροοικονομικών στοιχείων που είχε η ημέρα εν αναμονή της δημοσιοποίησης των πρακτικών της Fed.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με άνοδο 0,3% ή 5,7 δολαρίων κλείνοντας στα 1.745,6 δολ. η ουγγιά.

Πιο έντονα ανοδικές ήταν οι τάσεις στο ασήμι που ενισχύθηκε κατά 1,5% κλείνοντας στα 21,37 δολ. η ουγγιά.

Την ίδια ώρα, το παλλάδιο σημείωσε κέρδη 1,% στα 1.875 δολ. η ουγγιά, η πλατίνα υποχώρησε οριακά κατά 0,1% στα 996,8 δολ. ενώ ο χαλκός παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητος στα 3,62 δολ. η λίβρα.

Όπως υποδηλώνουν και οι διακυμάνσεις των τιμών, οι κινήσεις των επενδυτών ήταν επιφυλακτικές καθώς τα πρακτικά της Fed θα μπορούσαν να αλλάξουν άρδην τα δεδομένα.

Ο χρυσός άλλωστε είχε παρουσιάσει μια αξιόλογη ανάκαμψη τις τελευταίες εβδομάδες και κάποια ένδειξη από τους αξιωματούχους της ομοσπονδιακής τράπεζας θα μπορούσε είτε να δώσει περαιτέρω άνοδο είτε να “τραβήξει το χαλί από το έδαφος”, όπως σημείωναν αναλυτές.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα