Μίχαλος: Οι ιδιωτικές τράπεζες δεν έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων

“Αυτό που χρειάζεται σήμερα η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα που αντιπροσωπεύει το 98,6% των επιχειρήσεων στη χώρα μας είναι ρευστότητα. Το σίγουρο είναι ότι έχουμε τη χρυσή ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε την Αναπτυξιακή Τράπεζα, ως κρατικό τραπεζικό πυλώνα” , τόνισε ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, μιλώντας στην χθες το βράδυ στην εκπομπή της ΕΡΤ, “Δέκα”. Πρόσθεσε δε ότι “την επόμενη εβδομάδα θα καταθέσουμε την αναλυτική μας πρόταση στο υπουργείο”.

Ο κ. Μίχαλος χρησιμοποίησε σκληρά λόγια για τις τράπεζες και την πολιτική ρευστότητας που ακολουθούν σημειώνοντας τα ακόλουθα:

“Σαφώς και ο ιδιωτικός τραπεζικός τομέας θα πρέπει να στηρίξει τις επιχειρήσεις γιατί μετά από τρεις διαδοχικές ανακεφαλαιοποιήσεις όπου κυριολεκτικά μάτωσε ο κάθε Έλληνας πολίτης οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Μέχρι στιγμής αυτό δεν το έχουμε δει”

“Θέλει μεγάλη προσοχή όλο αυτό με τη ρευστότητα και την εκτύπωση χρήματος που το είδαμε σε υπερθετικό βαθμό στις Η.Π.Α. Παρ ότι βιώνουμε μέρες με πολύ χαμηλό πληθωριστικό επίπεδο, παγκοσμίως, κινδυνεύουμε να διογκώσουμε για πολλά χρόνια, ένα αυξημένο παγκόσμιο δημόσιο χρέος”

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα