Μιχαηλίδου: Από τον Ιανουάριο του 2020 το επίδομα των 2.000 ευρώ για κάθε γέννα

Τη διαβεβαίωση ότι η κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης προβλέπει τη διατήρηση όλων των επιδομάτων, αλλά και την ενίσχυσή τους, καθώς ο πρωθυπουργός θέλει να προστατέψει την οικογένεια και τους πιο αδύναμους, έδωσε η υφυπουργός Εργασίας αρμόδια για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης. Επίσης, ανέφερε ότι εξετάζεται να δοθούν κίνητρα σε νεαρά άτομα που θέλουν να κάνουν οικογένεια και η μητέρα να λαμβάνει την άδεια τοκετού όποτε εκείνη επιθυμεί.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ η κ. Μιχαηλίδου επισήμανε ότι από 1 Ιανουαρίου του 2020 θα δοθούν οριζόντια και για όλους 2.000 ευρώ για κάθε γέννα, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση εξετάζει να μπει ταβάνι για κάποια υψηλά εισοδήματα, ενώ παράλληλα ότι θα υπάρχει αφορολόγητο 1000 ευρώ για κάθε παιδί.

Επίσης, η υφυπουργός διευκρίνισε ότι αυτό που ειπώθηκε στις προγραμματικές δηλώσεις είναι πως εξετάζεται να δοθούν κίνητρα σε νεαρά άτομα που θέλουν να κάνουν οικογένεια και πρόσθεσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο η μητέρα να λαμβάνει την άδεια τοκετού όποτε εκείνη επιθυμεί.

Όπως αποκάλυψε ακόμα, μετά από επικοινωνία με το γενικό λογιστήριο του κράτους εξετάζεται σε επίπεδο διαβούλευσης διαβουλεύσεις να υπάρξει χαμηλός συντελεστής στα βρεφικά γάλατα.

Αναφερόμενη στους αιτούντες που έλαβαν το voucher για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, σημείωσε ότι για φέτος είναι επιπλέον 27.000 παιδιά σε σχέση με πέρυσι και στόχος είναι να μη μείνει του χρόνου κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακού σταθμού.

Τέλος ανέφερε ότι θα ενισχυθεί ο θεσμός «Βοήθεια στο σπίτι», όπως και θα διατηρηθεί το επίδομα ενοικίου.

Σχετικά Νέα