Μιανμάρ: Ένας νεκρός και περισσότεροι από 20 τραυματίες ύστερα από έκρηξη χειροβομβίδας σε σχολείο

Ένας μαθητής εντόπισε χειροβομβίδα που δεν είχε εκραγεί, η οποία εικάζεται ότι είχε πέσει στο σημείο κατά τη διάρκεια συγκρούσεων που είχαν προηγηθεί μεταξύ στρατού και «τρομοκρατών», σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατιωτικού καθεστώτος που κυβερνά τη χώρα.

Ένα παιδί σκοτώθηκε και άλλα 22 τραυματίστηκαν από έκρηξη χειροβομβίδας σε δημοτικό σχολείο της πόλης Ντάγουεϊ, στη νότια Μιανμάρ.

Η τραγωδία συνέβη λίγο μετά το μεσημέρι (τοπική ώρα) όταν ένας μαθητής εντόπισε χειροβομβίδα που δεν είχε εκραγεί, η οποία εικάζεται ότι είχε πέσει στο σημείο κατά τη διάρκεια συγκρούσεων που είχαν προηγηθεί μεταξύ στρατού και «τρομοκρατών», σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατιωτικού καθεστώτος που κυβερνά τη χώρα.

Το παιδί σήκωσε τη χειροβομβίδα με σκοπό να την πάει στον δάσκαλό του, αλλά του έπεσε και εξερράγη. Ένας μαθητής σκοτώθηκε και άλλα 22 παιδιά τραυματίστηκαν μαζί με έναν γονέα που έτυχε να βρίσκεται στο σημείο της έκρηξης.

Στο σχολείο μετέβησαν πυροτεχνουργοί της αστυνομίας που ερεύνησαν το σχολικό συγκρότημα για τυχόν άλλα πυρομαχικά, χωρίς όμως να βρεθεί κάτι ύποπτο.

Ο εμφύλιος πόλεμος σε αυτήν τη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας έχει οξυνθεί τους τελευταίους μήνες, καθώς ένοπλες ομάδες κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους εναντίον των στρατιωτικών που κατέλαβαν με πραξικόπημα την εξουσία το 2021.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα