Μια πισίνα πραγματική άβυσσος

Η Κορνουάλη αναμένεται τα επόμενα χρόνια να μετατραπεί στο μεγαλύτερο και πιο προηγμένο επιστημονικό κέντρο της Βρετανίας. Έχει αποφασισθεί να δημιουργηθεί εκεί ένα διαστημικό κέντρο, ένα αστεροσκοπείο και τώρα η εταιρεία Blue Abyss ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει εκεί την βαθύτερη πισίνα στον κόσμο που θα χρησιμοποιείται κατά βάση για επιστημονικούς σκοπούς. Πρόκειται για μια πίσινα που όπως λέει και το όνομα της κατασκευάστριας εταιρείας θα είναι πραγματική άβυσσος.

Η πισίνα θα έχει βάθος 50 μέτρων και χρειάζεται 42 χιλιάδες κυβικά μέτρα νερού για να γεμίσει ποσότητα με την οποία μπορούν να γεμίσουν 17 πισίνες ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Θα διαθέτει όλες τις απαραίτητες εγκαταστάσεις και υποδομές για να μπορεί να γίνει εκπαίδευση αστροναυτών, εκπαίδευση δυτών, δοκιμές σε ρομποτικά οχήματα και γενικά ότι χρειάζεται για να μπορούν να πραγματοποιούνται μέσα σε αυτή διαφόρων ειδών ερευνητικά προγράμματα.

Στο εσωτερικό της πισίνας θα υπάρχουν μόνιμες εγκαταστάσεις όπως ένα πιστό αντίγραφο ενός τμήματος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού για να εκπαιδεύονται εκεί αστροναύτες. Για να υπάρξουν κάποια έσοδα που να καλύπτουν εν μέρει τουλάχιστον το κόστος της λειτουργίας της η πισίνα θα προσφέρεται και στην κινηματογραφική και τηλεοπτική βιομηχανία για να πραγματοποιούνται γυρίσματα για ταινίες ή σήριαλ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα