

Αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις συγκρούστηκαν χθες Δευτέρα με ένοπλους στην πολιτεία του Γουαναχουάτο, μια από τις πιο βίαιες περιοχές του Μεξικού, με αποτέλεσμα 10 ύποπτοι εγκληματίες να σκοτωθούν και τρεις αστυνομικοί να τραυματιστούν, δήλωσαν οι αρχές.
Η ανταλλαγή πυροβολισμών έγινε νωρίς το πρωί κατά τη διάρκεια κοινής περιπολίας της αστυνομίας και του στρατού στην πόλη Γιουρίρια του Γουαναχουάτο, μιας βιομηχανικής περιοχής στο κέντρο της χώρας, που φιλοξενεί επίσης αντιμαχόμενα καρτέλ ναρκωτικών.

Οι αρχές της πολιτείας ανέφεραν αρχικά ότι οκτώ ένοπλοι σκοτώθηκαν, αλλά αργότερα πρόσθεσαν ότι δύο ακόμη πτώματα βρέθηκαν με τραύματα από πυροβολισμούς.
Το προσωπικό ασφαλείας χρησιμοποίησε «νόμιμη και ανάλογη χρήση βίας» κατά τη σύγκρουση, κατά την οποία τρεις αστυνομικοί υπέστησαν τραύματα που όμως δεν απειλούν τη ζωή τους, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, κατασχέθηκαν δώδεκα πυροβόλα όπλα μαζί με πολλά κλεμμένα οχήματα και αλεξίσφαιρα γιλέκα.
Η βία στο Γουαναχουάτο συνδέεται με τη συνεχιζόμενη σύγκρουση μεταξύ της τοπικής συμμορίας Σάντα Ρόσα ντε Λίμα και του καρτέλ Χαλίσκο Νέα Γενιά, ενός από τα πιο ισχυρά στη λατινοαμερικανική χώρα.
Η βία που σχετίζεται με τα ναρκωτικά έχει σκοτώσει περισσότερους από 450.000 ανθρώπους στο Μεξικό από τότε που η κυβέρνηση το 2006 ανέπτυξε τον στρατό για την καταπολέμηση του ναρκοεμπορίου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.
Πηγή: AFP
Σχετικά Νέα
Διαδηλώτριες έκαψαν εγκαταστάσεις κινεζικής εταιρείας εξόρυξης ζιρκονίου στη Γουινέα – Μπισάου, διαμαρτύρονται για την περιβαλλοντική καταστροφή
Φωτιά έβαλαν και κατέστρεψαν τις εγκαταστάσεις τις οποίες διαχειρίζονται Κινέζοι επιχειρηματίες, γυναίκες στην Γουινέα-Μπισάου,.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Β. Ζελένσκι προτείνει στη Μόσχα να σταματήσουν οι αεροπορικές επιθέσεις για 30 ημέρες
Να εγκαταλείψει τα πλήγματα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς σε πολιτικές.
Ισραήλ: Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης φοβάται ότι η εκστρατεία μίσους εναντίον του επικεφαλής της Σιν Μπετ θα οδηγήσει σε «πολιτική δολοφονία»
Φοβάται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ισραήλ, ο Γιαΐρ Λάπιντ, μια «πολιτική δολοφονία».
Γερμανία: Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε έναν νεαρό που απείλησε με μαχαίρι τους υπαλλήλους και τους θαμώνες ενός κλαμπ
Ένας Γερμανός αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε έναν νεαρό άνδρα ο οποίος είχε επιτεθεί σε.