

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Μανάγουα, την πρωτεύουσα της Νικαράγουας, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στο Μεξικό εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν στην περιοχή της κεντρικής Αμερικής, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές.
Τα θύματα – τρία παιδιά ηλικίας 8, 9 και 12 ετών και ο πατέρας τους – σκοτώθηκαν όταν κατέρρευσε τοίχος στο σπίτι τους στη Μανάγουα εξαιτίας της κακοκαιρίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της νικαραγουανής κυβέρνησης.
Οι Αρχές «έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα» για να «εγγυηθούν την ασφάλεια των κατοίκων του τομέα», σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Συνεχείς βροχοπτώσεις σημειώθηκαν σχεδόν σε όλη την επικράτεια, προκαλώντας υπερχείλιση ποταμών και πλημμύρες σε διάφορες πόλεις.
Στο Μεξικό εκατοντάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην Κουαουτιτλάν, πόλη στο κεντρικό τμήμα της χώρας καθώς μπλοκαρισμένος αγωγός απορροής υδάτων προκάλεσε πλημμύρα, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.
Σύμφωνα με τις Αρχές και κατοίκους, πρόσφατα έργα οδοποιίας και η ανέγερση βιομηχανικής εγκατάστασης έφραξαν τον αγωγό και προκάλεσαν πλημμύρες.
Στη Γουατεμάλα, αναφέρθηκαν επίσης ισχυρές βροχοπτώσεις, που προκάλεσαν την κατάρρευση ράμπας πρόσβασης στον παναμερικανικό αυτοκινητόδρομο, ο οποίος συνδέει τη χώρα με το γειτονικό Ελ Σαλβαδόρ. Η ράμπα κατέρρευσε όταν τη χρησιμοποίησε φορτηγό γεμάτο εμπορεύματα. Δεν αναφέρθηκε κανένας τραυματισμός, σύμφωνα με την πολιτική προστασία.
Πάνω από 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες δύο εβδομάδες στην κεντρική Αμερική εξαιτίας κύματος κακοκαιρίας.
Σχετικά Νέα
Ένας αγώνας εξουσίας στο Βατικανό ξεκινά: Θα βγει από το κονκλάβιο ένας «αντι Φραγκίσκος» πάπας;
Καθώς ο Πάπας Φραγκίσκος «επέστρεψε στο σπίτι του Πατέρα» όπως ανακοίνωσε ο Ιρλανδοαμερικανός καρδινάλιος.
Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν ένα νέο χρώμα
Χρησιμοποιώντας μια πρωτοποριακή τεχνική μια ομάδα επιστημόνων κατάφερε να διεγείρει συγκεκριμένα φωτοευαίσθητα κύτταρα του.
Μιανμάρ: Η στρατιωτική χούντα παρέτεινε έως τις 30 Απριλίου την κατάπαυση του πυρός μετά τον φονικό σεισμό
Η χούντα της Μιανμάρ ανακοίνωσε ότι παρατείνει έως τις 30 Απριλίου την κατάπαυση του.
Οι τελευταίες ώρες του Πάπα Φραγκίσκου, μετά την εμφάνισή του την Κυριακή του Πάσχα
Την Κυριακή του Πάσχα, ο 88χρονος βαριά άρρωστος και εμφανώς καταβεβλημένος Πάπας Φραγκίσκος αψήφησε.