Μεξικό: Ρεκόρ 33.626 κρουσμάτων, 162 θάνατοι σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 33.626 κρούσματα του SARS-CoV-2, αριθμός άνευ προηγουμένου, με το σύνολο των καταγεγραμμένων περιπτώσεων να φθάνει τις 4.170.066.

Το προηγούμενο ρεκόρ (30.671) ανακοινώθηκε το Σάββατο.

Το ίδιο διάστημα, υπέκυψαν άλλοι 162 ασθενείς εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει επισήμως τους 300.574 νεκρούς.

Στελέχη του υπουργείου Υγείας παραδέχονται ότι οι επίσημοι αριθμοί είναι υποτιμημένοι.

Ο πρόεδρος του Μεξικού, 68 ετών, διαβεβαίωσε νωρίτερα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ,  πως νιώθει «αρκετά καλά» την επομένη της διάγνωσης πως μολύνθηκε για δεύτερη φορά από τον ιό. Ενώ υγειονομικός αξιωματούχος κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν να εξετάζονται συστηματικά, ακόμα κι αν έχουν συμπτώματα, λόγω της έλλειψης τεστ.

«Αισθάνομαι αρκετά καλά, προς το παρόν δεν θα χρειαστώ εισαγωγή σε νοσοκομείο», ανέφερε ο Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, που έλαβε τρίτη, αναμνηστική δόση του εμβολίου της AstraZeneca κατά της COVID-19 την 7η Δεκεμβρίου.
«Ευτυχώς, πρόκειται για παραλλαγή (του ιού) που δεν έχει τον ίδιο βαθμό επικινδυνότητας με την παραλλαγή Δέλτα», πρόσθεσε σε βίντεο που διανεμήθηκε από τις υπηρεσίες του την ώρα που συνήθως παραχωρεί την καθημερινή του συνέντευξη Τύπου.

Η θερμοκρασία του είναι 36,1° κι έχει ορισμένα συμπτώματα όπως οι «σωματικοί πόνοι».

Ο καθ’ ύλην αρμόδιος για την αντιμετώπιση της πανδημίας υφυπουργός Υγείας Ούγο Λόπες-Γκατέλ κάλεσε από την πλευρά του τους πολίτες να μην κάνουν συνεχώς τεστ, κάτι που είναι «πρόβλημα σε όλο τον κόσμο, διότι η δυνατότητα κατασκευής τεστ είναι περιορισμένη».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα