

Οι μεξικανικές αρχές εξέδωσαν σήμερα δεκάδες εντάλματα σύλληψης σε βάρος αστυνομικών και στρατιωτικών οι οποίοι πιστεύεται ότι συμμετείχαν στην απαγωγή και την εξαφάνιση 43 φοιτητών το 2014, ανακοίνωσε ο επικεφαλής των ερευνών.
Ο Ομάρ Γκόμες, ο επικεφαλής του γραφείου του ειδικού εισαγγελέα που έχει αναλάβει την υπόθεση, είπε ότι τα εντάλματα αφορούν «τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς» του εγκλήματος και σε αυτούς περιλαμβάνονται στρατιωτικοί, καθώς και ομοσπονδιακοί και δημοτικοί αστυνομικοί.
Ο μεξικανικός στρατός δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα να σχολιάσει το θέμα.
Είναι η πρώτη φορά που οι δικαστικές αρχές του Μεξικού ανακοινώνουν ότι εξέδωσαν εντάλματα σε βάρος στρατιωτικών.
Οι φοιτητές, από το Αγροτικό Κολέγιο Δασκάλων Αγιοτσινάπα, εξαφανίστηκαν στις 26 Σεπτεμβρίου 2014, στην Πολιτεία Γκερέρο. Μέχρι σήμερα έχουν εντοπιστεί και ταυτοποιηθεί τα λείψανα μόνο δύο από αυτούς.
Η απαγωγή των νέων, που σπούδαζαν για να γίνουν δάσκαλοι, συγκλόνισε τη χώρα και οδήγησε σε μαζικές διαδηλώσεις την εποχή εκείνη. Οι οικογένειές τους κατηγορούσαν εδώ και καιρό τις μεξικανικές αρχές, συμπεριλαμβανομένου του στρατού, για συνέργεια στην εξαφάνισή τους.
«Ο στρατός συμμετείχε», είπε η Μαρία Μαρτίνες Σεφερίνο, η μητέρα ενός από τους φοιτητές, που ήταν παρούσα στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ο Ομάρ Γκόμες.
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Οι τρεις μήνες της 2ης θητείας Τραμπ στην προεδρία σε 10 στιγμές-κλειδιά
Μετά την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο την 20ή Ιανουαρίου, ο Ντόναλντ Τραμπ αναποδογύρισε.
Τουλάχιστον επτά νεκροί σε νέες ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα
Τουλάχιστον επτά άμαχοι σκοτώθηκαν την Τρίτη σε νέες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε διάφορα σημεία.
Νότια Κορέα: Οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ θα οδηγήσουν σε επωφελή συμφωνία
Ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Χαν Ντουκ-σου, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι.
Η Βενεζουέλα κατηγορεί το Ελ Σαλβαδόρ για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά συρροή
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο πρόσαψε «παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά συρροή» στον.