

Μεξικανός δημοσιογράφος δολοφονήθηκε στην πολιτεία Σιναλόα (βορειοδυτικά)· είναι ο ένατος που πέφτει νεκρός στη χώρα αυτή από την αρχή της χρονιάς, ανέφεραν χθες Πέμπτη η μεξικανική δικαιοσύνη και η οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (Reporters sans frontières, RSF).
“Δυστυχώς, επιβεβαιώθηκε ότι πτώμα που βρέθηκε σε δρόμο (…) ήταν αυτό του δημοσιογράφου Λουίς Ενρίκε Ραμίρες Ράμος”, διευκρίνισε μέσω Twitter η εισαγγελέας Σάρα Κινιόνες.
Η εξαφάνιση του κ. Ραμίρες, 59 ετών, αναφέρθηκε στις αρχές προχθές Τετάρτη το βράδυ.
Το πτώμα του ρεπόρτερ βρέθηκε χθες το πρωί κοντά στην Κουλιακάν, την πρωτεύουσα της πολιτείας.
“Πρόκειται ξεκάθαρα για δολοφονία. Το πτώμα βρέθηκε στα περίχωρα της Κουλιακάν, τυλιγμένο με πλαστικό”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Μπαλμπίνα Φλόρες, η αντιπρόσωπος της RSF στο Μεξικό.
Ο Λουίς Ενρίκε Ραμίρες εργαζόταν για την εφημερίδα El Debate. Ήταν επίσης ιδρυτής του ειδησεογραφικού ιστότοπου Fuentes Fidedignas.
Πρόκειται για τον ένατο δημοσιογράφο που πέφτει θύμα δολοφονίας εντός του 2022 στο Μεξικό, μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες στον κόσμο για αυτούς που ασκούν το συγκεκριμένο επάγγελμα. Περίπου 150 εργαζόμενοι στον Τύπο έχουν δολοφονηθεί στη χώρα αυτή από το 2000, κατά την RSF.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Βρετανία: Συντηρητικός βουλευτής παραπέμπεται σε δίκη κατηγορούμενος για σεξουαλικές επιθέσεις
Ο Βρετανός βουλευτής Πάτρικ Σπένσερ παραπέμφθηκε σε δίκη, κατηγορούμενος για δύο σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον.
H Autohellas εισαγωγέας της Changan στην Ελλάδα
Ο Όμιλος Autohellas ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη συνεργασίας του με την CHANGAN, έναν από.
Το AfD της Γερμανίας ζητά “να ληφθούν υπόψη τα συμφέροντα ασφαλείας της Ρωσίας”
Το ακροδεξιό κόμμα “Εναλλακτική για τη Γερμανία” (AfD) ζήτησε κατανόηση για τη θέση της.
Το Ισραήλ κατέστρεψε διοικητήριο της Χαμάς κάτω από νοσοκομείο της Γάζας
Διοικητήριο της Χαμάς εξουδετέρωσε την Τρίτη (13/05) ο στρατός του Ισραήλ στο πλαίσιο επιχείρησής.