Μεξικό: Αξιωματούχος αρμόδιος για ειδικές επιχειρήσεις της αστυνομίας δολοφονήθηκε

Ο επικεφαλής ειδικών επιχειρήσεων της αστυνομίας του Μεξικού, ο Μίλτον Φιγκερόα, δολοφονήθηκε χθες Κυριακή κατά τη διάρκεια επίθεσης στην περιφέρεια της μεξικανικής πρωτεύουσας, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

«Μετά την άνανδρη επίθεση στην Κοακάλκο, στην πολιτεία του Μεξικού, ο συνάδελφός μου και φίλος μου επικεφαλής επίτροπος Μίλτον Μοράλες Φιγκερόα έχασε τη ζωή του», ανέφερε ο Πάμπλο Βάσκες, γραμματέας ασφάλειας των πολιτών, μέσω X.

Ο δημόσιος λειτουργός, αρμόδιος για αποστολές συλλογής πληροφοριών όσον αφορά το οργανωμένο έγκλημα, βρισκόταν σε δρόμο, μπροστά σε εμπορικό κατάστημα, όταν άνδρας τον πλησίασε και του επιτέθηκε με όπλο, όπως κατέγραψαν κάμερες του συστήματος παρακολούθησης στην περιοχή.

«Ο Μίλτον ήταν επιφορτισμένος με σημαντικές έρευνες, με στόχο να προστατεύσουμε την ειρήνη και την ασφάλεια των πολιτών στην πόλη του Μεξικού», σχολίασε ο δήμαρχος της πρωτεύουσας, ο Μάρτι Μπάτρες, μέσω X.

Advertisement
Μικροί πυρήνες, ειδικευμένοι στη διακίνηση ναρκωτικών και το λαθρεμπόριο, δρουν στο Μεξικό και κατά κανόνα συνεργάζονται με μεγάλα καρτέλ, όπως είναι το Νέα Γενιά του Χαλίσκο, από τα ισχυρότερα σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με μεξικανικά ΜΜΕ, στο πλαίσιο των καθηκόντων του ο Μίλτον Φιγκερόα είχε μεγάλη συμβολή στην εξάρθρωση τοπικών συμμοριών και στην κατάσχεση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών.

Έχουν δολοφονηθεί αρκετοί αξιωματούχοι της αστυνομίας τα τελευταία χρόνια στο Μεξικό, ενώ έγιναν επίσης απόπειρες εναντίον άλλων.

Τον Ιούνιο του 2020, ο Όμαρ Γκαρσία Χάρφους, τότε επικεφαλής της αστυνομίας στη γραμματεία ασφάλειας των πολιτών της πρωτεύουσας επί δημαρχίας Σέινμπαουμ, επέζησε όταν διαπράχθηκε άνευ προηγουμένου απόπειρας δολοφονίας του, σε κεντρική λεωφόρο της πρωτεύουσας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα