

«Είμαι αποφασισμένη να κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω να επουλωθεί το χάσμα στο νησί» δηλώνει στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» της Κύπρου η νέα πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, τονίζοντας ότι εκείνο που επιθυμεί είναι ένα σύγχρονο και γεμάτο αυτοπεποίθηση Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Η κ. Μετσόλα εξηγεί τις προτεραιότητες που έθεσε με την ανάληψη των καθηκόντων της, κάνοντας λόγο για την πρόθεσή της να στηρίξει τις αξίες της ΕΕ, του κράτους δικαίου, της Δικαιοσύνης, των θεμελιωδών δικαιωμάτων όλων, της Ευρωπαϊκής ιδέας, καθώς και για την ανάγκη αναζήτησης κοινών λύσεων στα μείζονα ζητήματα. «Θα ήθελα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να αποτελέσει παράδειγμα σε παγκόσμιο επίπεδο για τα δικαιώματα των πολιτών, τα δικαιώματα των γυναικών και την ισότητα» επισημαίνει.
Ερωτηθείσα σχετικά με τις τουρκικές απειλές έναντι της Κύπρου και της Ελλάδας και αν και κατά πόσο η Ευρώπη θα πρέπει να σκληρύνει τη στάση της έναντι της Τουρκίας, απαντά: «Είμαι η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όχι κάποιας πολιτικής ομάδας. Η ΕΕ πρέπει να παραμείνει σταθερή, με αρχές και ενωμένη στη στάση της. Ως ΕΕ είμαστε πάντα έτοιμοι να προχωρήσουμε σε μια πιο θετική και πιο συνεργάσιμη ατζέντα, αλλά μόνο εάν το επιτρέπουν όλες οι προϋποθέσεις που τίθενται. Υπό αυτή την έννοια, η μπάλα είναι σταθερά στο γήπεδο της Τουρκίας σε αυτό».
Παράλληλα, αναφέρει πως «η πραγματική δύναμη της ΕΕ βρίσκεται στις αρχές της και στην ενότητά μας. Έτσι παραμένουμε αξιόπιστοι και ασκούμε επιρροή παγκοσμίως. Πρέπει να παραμείνουμε σταθεροί, με αρχές και ενωμένοι στη στάση μας. Η ΕΕ έχει μεγαλύτερη ισχύ από ό,τι οι περισσότεροι θέλουν να παραδεχτούν. Πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε με σύνεση».
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Τα μέλη της Ακαδημίας Κινηματογράφου θα υποχρεώνονται στο εξής να βλέπουν τις υποψήφιες ταινίες για να τις βραβεύουν με Όσκαρ
Η Ακαδημία Κινηματογράφου που απονέμει τα βραβεία Όσκαρ ανακοίνωσε σήμερα ότι τροποποιεί τους κανόνες.
Το Χάρβαρντ προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά του Τραμπ για τις περικοπές χρηματοδότησης
Σε μετωπική σύγκρουση με τον Λευκό Οίκο οδηγείται το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, το οποίο κατέθεσε.
ΗΠΑ: Μεσίστιες οι σημαίες σε ένδειξη πένθους για τον πάπα Φραγκίσκο
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διέταξε να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες στα δημόσια.
Ζελένσκι: Περιμένουμε σαφή απάντηση από τη Ρωσία στην πρόταση για νέα εκεχειρία σε μη στρατιωτικές υποδομές
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε απόψε ότι θέλει μια «σαφή απάντηση» από.